Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Vårkänslor från två japanska lookbooks

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-02-25 12:50  |  Lästid: 2 minuter

Lika fina lookbooks och kläder som Nepenthes tar fram, lika omöjligt är det att nåla fast vad som är Nepenthes. Förklaringen på företagets hemsida om att ”Nepenthes is a lifestyle, Nepenthes is an expression, Nepenthes is a philosophy” bringar kanske inte mer klarhet i frågan, men klart är iallafall att hippa japanska märkena Needles och Engineered Garments är en del av företagets kreativa uttryck.

I dagarna släppte man bilder från sin första fotoeditorial för våren, där man förutom Needles och Engineered Garments skymtar märken som South2 West8 och Rough & Tumble på de filtrade fotona. Fotona föreställer lösa och mjuka plagg i en minst sagt avslappnad inramning. Att spela Fifa i mjukisbyxor har aldrig varit så tilltalande.

Lika avslappnat och japanskt är det i Tokyo-baserade butiken Coverchords lookbook för våren. Med fint naturligt ljus och sorglös styling innehåller bilderna fina plagg från bland annat nämnda Engineered Garments, Nonnative och Wacko Maria som nämnts i bloggen tidigare.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar