Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Vårens snyggaste pappasneakers

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-21 09:54  |  Lästid: 2 minuter

 

Sedan normcore-modet gjorde entré runt år 2013 så har många plagg omvärderats. Helt plötsligt har plagg som fleecetröjan, höga mellanblå jeans och dunjackan börjat synas på modeveckorna snarare än på klasspappor på skolans friluftsdagar. Självklart är det en del av den 90-talsvurm som syns i modebranschen just nu, där allt med nineties-anknytning kan göras till högsta mode. Till exempel har både den ålderskrisande pappan och hans jeans kommit att bli oväntad stilinspiration den senaste tiden.

Även pappa-sneakers har hamnat på modetapeten: de senaste åren har New Balance-sneakers varit populära, och till våren ser de hippaste sneakermodellerna mer fotriktiga ut än någonsin. Inom kort beräknas Kanye West lansera sin Calabasas-brandade version av Adidas Powerphase, en sko som också påminner en hel del om de Kendrick Lamar-frontade Reebok Classic:

Och på tal om Kanye, på hans senaste visning av hans femte Yeezy-kollektion riktades många blickar mot de sneakers som flera av modellerna bar, ett par köttiga sneakers som ser ut att erbjuda ordentligt stöd åt åldrade anklar.

Många har jämfört Kanyes sneakers med stjärndesignern Raf Simons Ozweego-sneakers för Adidas, ett par skor som ser som gjorda ut för att stoppa sina portvinstår i för den som är snabb nog för att få tag på ett par.

Även Nike har hakat på trenden genom att göra exklusiva återsläpp av sin ikoniska modell Air Max 97. Modellen har släppts flera gånger i december, och säljer slut snabbare än du hinner kalla din partner för ”regeringen”. Nya par släpps den 15 april. För den som inte har tålamodet att vänta på nya släpp av 97-modellen så finns den ständigt aktuella klassikern Air Max 95.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-21 10:46