Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Vårens snyggaste pappajeans

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-02-03 17:02  |  Lästid: 2 minuter

I veckan släppte Weekday bilder på sin kommande vårkollektion där man hämtat inspiration från 80-talets jeansmode. För oss som inte var med då så berättar märkets denimdesigner Johan Langer-Tegman att man tittade på massproducerade vardagsplagg som generiska denimplagg och raka jeans för att se hur man kunde göra dessa plagg relevanta igen, men nu på ett hållbart sätt.

pappajeansweekday

Man introducerar tre nya jeansmodeller där People är unisex, och Drift främst riktas mot män. Weekday följer därmed den 80-talsdoftande jeanstrend som varit hipp sedan en tid tillbaka: pappajeans-trenden. Om jeans för några år sedan skulle vara snortajta och svarta ska de idag vara raka, stentvättade och stoppas in i en t-shirt för att maxa ”pappa på stan”-looken. Den okrönte mästaren av pappajeans är förstås Morrissey, som under sin tid i The Smiths under slutet av 80-talet oklanderligt bar mellanblå jeans till vit t-shirt eller oxfordskjorta.

morrissey copy

Morrissey, konungen av poptexter och pappajeans.

pappajeans copy

Jeans och långärmad t-shirt: Polar Skate, jeans: Levi’s, skor: Paraboots, skjortjacka: L’Homme Rouge.

Om du (av någon outgrundlig anledning) inte vill se ut som Morrissey anno 1988 kan du bära pappajeansen på ett uppdaterat sätt. Som här med ett par franska arbetarskor, långärmad t-shirt och fladdrig skjortjacka. För största möjliga effekt, bär med andra pappa-attribut som volymstarka hostningar, läsglasögon från Clas Ohlson och förmåga att kunna backa med släp.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-02-03 17:04