Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

”Väntar spänt på att Kanye ska höra av sig” – stjärnproducenten Ishi om sin nya låt

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-11-10 10:12  |  Lästid: 2 minuter

Även om du inte känner till namnet så är det mycket troligt att redan har hört Ishi, eller Eshraque Mughal som han egentligen heter. Som låtskrivare har han skrivit hits åt artister som Usher, Tinie Tempah och Lupe Fiasco. Han har släppt egen musik tillsammans med hiphoplegender som Pusha-T och Raekwon – och när Cafés Fredrik Strage träffade honom för två år sedan så väntade han på ett telefonsamtal från Kanye West.

Nu lanserar han sitt nya projekt The Alley som har en annan inriktning än tidigare. Första smakprovet är singeln No more som är inspelad med en 24-mannaorkester och utlovar ett bombastiskt modernt pop-sound. Café fick premiära videon och ställa några frågor till Ishi.

Vad innebär konceptet The Alley?
– The Alley är mitt musikaliska alter ego. Det är rätt nedstrippade låtar som jag skrivit på piano tillsammans med olika låtskrivare och artister. Om jag jämför det med mina tidigare grejer som varit hård hiphop så tror jag The Alley kommer tilltala såväl den urbana publiken som en bredare massa.

Du har jobbat med en mängd storstjärnor, framöver har samarbeten med bland annat Emeli Sandé och Steven Tyler nämnts. Vem i karriären har varit enklast/svårast att jobba med?
– Hmm, jag har haft turen att jobba med en del stora världsartister innan dem “blowat” som exempelvis Tinie Tempah och Emeli Sandé. I många fall har det gått smidigt och bara varit ett samtal bort. Svårast är dom stora legenderna, mycket folk i deras team som ska tycka till så processen kan bli rätt utdragen. Man måste ha tålamod.

Foto: Yoye Lapogian.

I en lång intervju i Café för ett par år sedan nämnde du att det var en tidsfråga innan Kanye skulle höra din singel Push It. Har du fått någon respons från honom?
– Kanye har fortfarande inte hört av sig… väntar spänt!

Dina förra släpp gästades av hiphop-giganter som Pusha T och Raekwon. Det lilla man vet om potentiella gästerna på dina nya låtar är mer rotade i pop och rock, är det en ny inriktning vi ska förvänta oss?
– Ja, för The Alley är det en helt ny inriktning. Men jag kommer fortfarande släppa musik under namnet iSHi med hiphop-giganter, haha.

Det kändes som att släppen du gjorde för ett par år sedan var ett medvetet steg att kliva fram från kulisserna, trivs du bäst i rampljuset eller bakom kulisserna?
– Jag tror att jag alltid har trivts bäst bakom kulisserna men så som musikklimatet ser ut nu med streaming, dj’s och annat så tycker jag det är viktigt för producenter att kliva fram och ta åt sig den credden de förtjänar. Det gäller inte bara mig utan alla musiker, up and coming-producenter såväl som etablerade producenter. Vi har alla varit en del i att bygga många artisters karriärer utan att folk vet om det. Självklart är det många som är nöjda med den rollen men jag har för mycket låtar och projekt som jag vill att folk ska få ta del av. Så bästa sättet för mig är att droppa det själv…

No more med The Alley är ute nu. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar