Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Vacation Forever släpper debutsingel – ”Jag är helt skräckslagen”

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-02-26 15:26  |  Lästid: 2 minuter

Under namnet Vacation Forever släppte Zacharias Zachrisson i fredags den madchester-doftande Blank ocean, en singel som för tankarna lika mycket till balkonger nedstänkta av Törley som till The Tough Alliances storhetstid.

Zacharias är inget obekant namn för den som är intresserad av svensk popmusik. Med ett förflutet som trummis i hyllade psykedeliska poporkestern Tussilago och med Lykke Li som syster är det ingen överraskning att hans debutsingel är en gnistrande blodsdiamant till poplåt. Exekutiv producent för det kommande albumet är också Jeff Bhasker, superproducenten som arbetat tätt ihop med Kanye West på mästerverk som 808s & heartbreak och My beautiful dark twisted fantasy, och skrivit dunderhits åt Alicia Keys, Rihanna och Miguel.

Bakgrunden till låtens beskt söta cocktail av ljud är ett tungt år som präglats av hans mammas bortgång, och svårigheterna att komma över den scenskräck som fick honom att lämna Tussilago. Samtidigt som bandet släppte sin debutskiva till stående ovationer lämnade han bandet i sviterna av en panikångestattack i samband med en Oslo-spelning. Café fick en pratstund med Zacharias vars album planeras släppas i sommar.

Det låter som att panikångestattacken du var med om fortfarande är något du bearbetar?

– Ja, jo jag har ju döpt hela ”turnen” till Backstage Panic Attack Tour. Det känns ändå helt okej, jag är äldre nu och är mer förberedd. Jag dog ju inte sist så det borde gå? Eller? 

Är du rädd att det inte ska hålla den här gången, när du står i centrum?

– Ja, helt skräckslagen för att vara ärlig.

Hur kändes det att hoppa av ett band som precis var på väg att slå igenom?

– Det var lite tufft i början, men kändes ändå helt rätt.  Jag hade inget direkt intresse av att spela trummor,jag kände mig helt begränsad och tycker att det är svårt att vara i ett band i överhuvudtaget. Jag är nog inte den lättaste att ha att göra med. Man måste följa sin vision liksom, annars blir man olycklig.

Vad är den musikaliska inspirationen bakom Vacation Forever?

– Kärleksförlust, livsångest och 90-talets Manchester. Och Joy Division.  

Hur var det att arbeta ihop med Jeff Bhasker?

– Det var sjukt kul, men han var egentligen bara med i mixningsprocessen . Men vi klickar hur bra som helst, det är kul att jobba med folk som är så jäkla drivande och entusiastiska. När han tyckte att jag gjort en bra låt så hoppade han upp på en stol och skrek det liksom, haha. Han är en drömmare som jag. Vi kan sitta i timmar och sitta och prata om att vi ska spela in nästa skiva i Indien, eller att vi borde spela in en video på Hawaii. Mycket av det vi drömmer om gör vi också, vi drog faktiskt till Hawaii och spelade in en musikvideo. 

Vacation Forever spelar den 28 februari på Under Bron i Stockholm. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar