Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Uppkopplad klocka från Kronaby

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-05-16 14:23  |  Lästid: 2 minuter

Det finns många utmaningar när man ska köpa en studentpresent. Det ska dels vara något värdigt som en symbol för att mottagaren (förhoppningsvis) har kämpat på med studier i tolv år, det ska vara något som fungerar så länge att det kan bli ett minne av examen – och dessutom gärna tilltala en tonåring i skärmmössa som druckit champagne sedan klockan slog nio.

En ganska perfekt examenspresent är därför en klocka. Jag har ofta haft svårt att bära klocka, dels för att jag har upplevt att det känns väldigt vuxet, dels eftersom det ofta beskrivs som den enda accessoaren som en kille kan bära. Detta är naturligtvis inte sant, men odiskutabelt är väl att klockan är den mest klassiska accessoaren för män, som ofta får hänga med sin bärare hela livet. Nystartade Kronaby har gått från idé till produkt på bara 1,5 år och tagit fram klockor med en klassisk design, men med moderna funktioner som är synkade till en app i telefonen. Använd den som fjärrkontroll till din mobilkamera, byt låt på Spotify eller om du som jag avskyr att prata i telefon kan du screena alla inkommande samtal med ett enkelt klick på klockan.

I samarbete med Kronaby plockade jag ut en klocka som jag tycker är en perfekt studentpresent: tillräckligt klassisk för att hålla länge, men tillräckligt rolig för att kunna kombinera till både kostymen på avslutningsbalen, eller en mönstrad skjorta på sommarfesten. Modellen jag valde ut heter Gold, från märkets Carat-kollektion. Normalt sett gillar jag klockor med läderband, men den här modellen var så pass nätt att den gav en fin kontrast till det lyxiga guldarmbandet.

Se resten av kollektionen på kronaby.com.

Det här inlägget publiceras i samarbete med Kronaby.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar