Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tyler, The Creator släpper nya sneakers

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-07-28 15:27  |  Lästid: 2 minuter

När Tyler, The Creator 2011 släppte Yonkers var det en av oerhört få gånger som jag har blivit golvad av musik som var samtida med mig. Att i efterhand lyssna på Revolver eller Pet Sounds i all ära, men känslan av att lyssna på något som omdefinierar musik i realtid är en upplevelse som upplevs allt för sällan av oss som inte var sexton år på 60- och 70-talet.

När Tyler, The Creator och resten av Odd Future kom var det (iallafall i några månader) som att uppleva iallafall en promille av den himlastörtande kraft som punkens intåg i London och New York på 70-talet hade orsakat. Deras låtar, estetik och (ofta pubertalt provocerande) låttexter var så fullproppade med ungdomlig kraft och entusiasm att man ett kort tag trodde att allt var möjligt för Odd Future.

Så var uppenbarligen inte fallet. Frank Ocean blev en av världens absolut bästa artister och Tyler, The Creator och Earl Sweatshirt fortsatte leverera bra (om än ojämna) skivor. Resten av kollektivet har för de flesta fallit i glömska, Odd Futures sockervaddsfärgade estetik och obscena texter blev till slut lika svårsmält i stora mängder som, ja, sockervadd. Förra veckan släppte dock Tyler en skiva som känns uppfriskande mogen och eftertänksam. Mjukare, genomarbetat med nedslipade kanter utan att för den sakens skull bli tråkig. Singeln Boredom är en av sommarens absolut bästa låtar med sin vemodiga refräng och släpiga trummor.

I samband med det släpper han också en ny upplaga av sitt samarbete med Converse som också känns åtminstone en smula mer nedtonat än tidigare klädsamarbeten. Hans till synes obotliga kärlek till pastell är ännu obotad, men den här gången är färgskalan mer blekt urtvättad: som gjorda för den falnande sommaren. Tylers uppdatering av Converse One Star släpps den 3 augusti.

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-07-28 15:31