Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tre sätt att bära revärtrenden

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-12-05 14:48  |  Lästid: 2 minuter

En av höstens tydligaste trender är byxor med en rand på sidan, eller revärer. Både sportiga joggingbyxor och eleganta smokingbyxor är på modetapeten just nu, och båda byxorna bär sina ränder med stolthet.

Det intressanta med sådana här trender är hur de kan rita om referenskartor. Just den här trenden är ett exempel på en trend som prickar in influenser från både 70- och 90-talet. Tidigare har man snarare pratat om att 90-talet återanvände mycket av 60-talets idéer, både vad gäller mode, musik och annan konst.

Idag ser vi snarare hur dekadent lyx från 70-talet sitter bättre ihop med den streetiga 90’s-revival som just nu pågår i modevärlden. Byxorna kan antingen bäras på ett glammigt 70-talsvis, eller på ett sportigt sätt med inspiration från 90-talet.

3 sätt att bära trenden

Antingen kombinerar du därför de trendiga byxorna med liknande nedklädda sportplagg som en tracktop, eller en fleecetröja.

revar1

Tracktop med byxor från COS x Mr Porter, sneakers från Puma.

Eller så går du in för en glammig 70-talsstil som snarare för tankarna till hedonistisk lyx.

revar3

Byxor från Our Legacy, skjorta från Zara, smokingkavaj från H&M, boots från Everyday Hero.

Om du är vågad så är en av de senaste årens hippaste trender den som är influerad av Gosha Rubchinskiys sovjetiska estetik. Kombinera joggingbyxor med skinnjacka och instoppad vit t-shirt för en look som andas taxichaufför med ett mörkt förflutet.

revar2Byxor från Adidas, jacka i fuskskinn från L’Homme Rouge, t-shirt från Asket, skor från COS.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar