Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

The XX har gjort årets 23:e bästa album

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-12-02 11:37  |  Lästid: < 1 minut

Årets julkalender är här! Varje dag fram till jul listar jag de album som jag tycker har varit bäst under året.

Plats 23: The XX – I See You

Musikåret fick en rykande start när The XX släppte sitt tredje studioalbum I See You i januari. För mig som alltid förhållit mig ganska kall till bandets poloprydda pop i jämförelse med Jamie XX:s blodfyllda färgexplosioner till hyllningar av brittisk klubbkultur var skivan en välkommen present i januari-mörkret: öppnaren Dangerous smällde och sprakade där föregångarna hade viskat och ekat. Att se bandet live i skenet från reflekterande silverskynken var som att se en retrofuturistisk månlandning. Nästa skiva hoppas jag skjuter The XX hela vägen ut till nya galaxer.

Bästa låten:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar