Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Svenska Séfr Séfr utmanar jättarna

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-04-26 17:54  |  Lästid: 2 minuter

2012 startade Séfr Séfr som en second hand-butik i Malmö där grundarna Sinan Abi och Per Fredrikson cyklade omkring i Malmö och plockade in vintagekläder från märken som Dries Van Noten, Maison Margiela och Supreme. Med en yta på 20 kvm var butiken inte mer än ett hål i väggen, men blev snabbt populär bland Malmös mest kräsna klädkunder. Efter ett tag togs en egen skjorta fram i 200 exemplar och sålde slut direkt. Idag har man växt till att presentera hela kollektioner och säljs idag på exempelvis hippa Working Title i Toronto. Till våren börjar märkets kläder också säljas på NK Herrtrend i Stockholm och Göteborg, samt på Åhléns City i Stockholm.

Jag tog en pratstund med Sinan om märkets vårkollektion.

Vad har inspirerat er vårkollektion?
– Kollektionen har sin inspiration från en weekend i Skåne. Att vistas på Österlen en helg får vem som helst att bli trollbunden. Vi ville försöka fånga den känslan i vår kollektion.

Hur ska man klä sig i vår?
– Vi har ju alltid uppskattat människor som väljer att gå sin egen väg oavsett trender. Man kan se ut hur fan som helst, så länge man står för det till hundra procent, haha.

Vilka designers har ni inspirerats utav?
– Svår fråga, vi har inspirerats av många. Vi kommer alltid tillbaka till designers som utvecklas i sin takt utan att känna pressen från omvärlden och vad modet just då kräver. Phoebe Philo (creative director på Céline, red.anm.) som säsong efter säsong gjort sin grej och fått en hel modevärld att blicka åt hennes håll, är en sådan person. För att nämna några andra så är det nog namn som Margaret Howell, Jil Sander, Martin Margiela, Raf Simons, Dries Van Noten och Helmut Lang.

Sefr Sefrs vårkollektion finns tillgänglig nu i butik och på märkets hemsida.

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar