Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Stilrena smycken under femhundringen

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-04-29 11:43  |  Lästid: 2 minuter

De senaste åren har smycken blivit ett allt vanligare inslag i herrmodet. Blasfemi ropar traditionalisterna – härligt, tycker jag och många andra som tycker att herrmode skulle tjäna på att ha lite mindre regler och lite mer lust. Dock ska sägas att trenden som dominerade för några år sedan, då kostymklädda män bar färgglada armband som om de på egen hand skulle ta igen för århundraden av smyckesbrist, är förbi sedan länge.

Nu är det istället andra smyckestrender som dominerar för män, mindre bohemiskt och mer attityd. I sommar bär du både armband och ringar i guld, silver och mässing – gärna samtidigt. Om du är vågad snor du gangsterstilen från Sopranos eller The Clash-basisten Paul Simonon som ofta syntes i ringar på alla handens fingrar.

Paul Simonon och Nick Cave är två stilfulla män som sällan ses utan smycken på händer och handleder.

Det ska sägas att den enskilt största anledningen till accessoarernas intåg på den svenska marknaden stavas All Blues, det unga företag som på kort tid har gjort enorm succé med sina både smakfulla men vågade smycken. Den senaste tiden har märket kanske satsat dam-orienterade smycken som är svårburna för gemene man, men märkets armband och ringar har redan blivit moderna klassiker i herrgarderoben som höjer stilnivån på vilken outfit som helst. Kolla in All Blues här.

Då och då dyker det upp mail i inkorgen från entusiaster som har startat sitt egna klädmärke vilket alltid är kul, extra roligt är det när det dessutom råkar vara väldigt fina saker. Ett exempel på detta är nystartade Archipelago som är ett projekt där två bröder har slagit sig ihop för att göra stiliga och kontemporära smycken som man faktiskt också har råd med. Trötta på att bara hitta allt för dyra armband i samma material överallt beslutade bröderna sig för att göra sina egna, resultatet är tre stilrena armband som är stilrena men samtidigt får din outfit att sticka ut en smula extra i vår.

Kolla in Archipelago här, armbanden kostar från 400 kr.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-04-29 11:45