Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Stilinspiration: Ålderskris

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-14 07:06  |  Lästid: 2 minuter

Idag fyller jag tjugosex år, och som för många andra så medföljer en del åldersnoja för varje ny födelsedag. Denna puttrande ålderskris har också tagit sig verkliga uttryck genom att jag har börjat spara ut håret, och helt plötsligt bär ormskinnsboots oironiskt. Men jag är iallafall inte ensam om att krisa.

Modevärlden verkar också se på mannen som någon i kris. Flera märken hämtar inspiration, och tillverkar plagg som länge har varit symboler för en förbrukad och daterad manlighet. Se till exempel Supremes ormskinnskavaj nedan, Our Legacys och Needles referenser till cowboymode, motorcykelbootsens återtåg på modescenen, för att inte tala om bolo-slipsen som har fått en mini-revival. Den moderna mannen ser alltså ut som den omoderna mannen i medelåldern som skiljer sig och skaffar sig en röd bil.

7963532_supreme-ss16---mademoiselle-robot_t9c9c2181

Gubbstämning från Supreme och Alex Turner från Arctic Monkeys i bolo-slips. 

needles-fw16-collection-04-396x575

Tokhippa japanska märket Needles gör mode för killar som vill se ut som Ulf Lundells kompisgäng på 80-talet. 

Antingen kan man se det som referenser till 90-talsfilmer som Wild At Heart av David Lynch eller Mystery Train av Jim Jarmusch. Eller så skulle det kunna ses som ett ifrågasättande av förväntade könsroller, och ett ironiserande kring vad manlighet är. Eller så ser det helt enkelt bara tufft ut med skinnjackor som ser ut som ormar med blixtlås.

tumblr_nb6222M6XA1tus777o1_1280

Bilder från Mystery Train (1989) och Wild At Heart (1990). 

För att sno krisande gubbe-stilen, satsa på djurprints, smycken, uppknäppta skjortor, instoppade t-shirts och raka jeans ihopparade med boots. Inspirationen är rock’n’roll-modet, men inte på det klassiska snortajta sättet, utan med lösare passform och en mer Mark Knopflersk framtoning.

gubbrock

 

Rock: Whyred (ännu ej i butik), manchesterjacka: Saint Laurent, t-shirt: Filippa K, jeans: Levi’s, boots: Everyday Hero, ring: All Blues.

Alla produkter är valda av Café. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-16 12:02