Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Stilikon: Liam Gallagher

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-10-05 13:42  |  Lästid: 2 minuter

Normalt sett när man skriver sådana här texter så brukar rubriken lyda ”sno stilen från…”. Ofta är detta lättare sagt än gjort, men i fallet Liam Gallagher är det smått omöjligt. Ingen rockstjärna någonsin har gjort så mycket av så lite, ingen är så oefterhärmlig. Absolut, det går att försöka stjäla stjärnans 90-talsattribut med parkas, solbrillor och Adidas-trainers – men chansen att man ser ut som Oasis-stjärnan är försvinnande liten. Han har byggt en karriär på sin karisma, han har burit träningsoverall från Umbro på sitt bands då största spelning i karriären, han har lyckats vara den enda rockstjärnan som har stått helt stilla på scenen under hela sin karriär.

Sno stilen: skinnjacka, beppehatt och en god syskonrelation. 

När Liam Gallagher därför släpper sin soloskiva As You Were imorgon har jag betydligt högre förhoppningar på hans personlighet och roliga intervjuer än på själva musiken. Singlarna från skivan låter som Coca Cola Life-varianter på klassisk rock’n’roll – men Liams personlighet är lika outspädd som vanligt. Han är något så ovanligt som en äkta rockstjärna fortfarande, en sådan som man numera bara hittar inom hiphop-världen, en person som ständigt är redo att bränna den första bron han kan hitta. Uppenbarligen är det något som världen saknar – PR-kampanjen för Liams skiva har bestått av stjärnans arga, spritindränkta, felstavade och påfallande ofta genialt roliga tweets uppblåsta på billboards världen över.

Jag har därför valt ut några bilder från den uppsjö av utsökta Liam Gallagher-outfits som finns därute. Hans stil och attityd får fortfarande unga män i solglasögon att ställa sig i en njurformad pose framför spegeln varje dag, ett klandervärt men förståeligt beteende. Många plagg är perfekta att sno just nu: hans 90’s-stil är en perfekt huligantolkning av klassiska brittiska herrplagg, något som skulle kunna hämtas från en lookbook från Supreme eller Palace idag. Satsa på en parkas, trenchcoat, mellanblå Levi’s-jeans, en bylsig collegetröja, Adidas-trainers och ökenkängor.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-05 13:43