Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Stilikon: Björn Borg

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-09-06 16:53  |  Lästid: 2 minuter

Idag är det premiär för filmen om Björn Borg och John McEnroe, något som lär ha undgått få Café-läsare. Förutom det senaste numrets fina intervju med den monstruöst snygga Sverrir Gudnason så har även Björn Borg (varumärket alltså) haft en uppmärksammad visning under den gångna modeveckan där man visade upp kläder som efterliknar tennisspelarens ikoniska stil både på och utanför centrecourten.

Det är lätt att glömma att även om Sverige har producerat en hel del rekordslaktande idrottare, så har försvinnande få besuttit den stjärnkvalitet som får långfilmer att skrivas. Björn Borg är en av få – kanske den ende – svenska idrottare som på sin topp inte bara var bäst, utan också snyggast och coolast.

Det uppfriskande med filmen och den tillhörande klädkollektionen är inte att vi påminns om vilken fantastisk idrottare ismannen Borg var. Utan snarare att hans 70-talsstil med utsvängda byxor, svindlande djupt uppknäppta skjortor och långa hårsvall just nu är exakt så som alla drömmer om att se ut just nu. Bilderna på Borg på Studio 54 bredvid Bianca Jagger är inget annat än svensk idrottshistoria, uppfriskande fjärran från valla-bråk och snorindränkta slutspurtar.

Borg har premiär idag den 6 september, Björn Borg Signature Collection finns i butik och på märkets hemsida nu. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-06 16:55