Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Stilikon: André 3000

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-10-30 17:32  |  Lästid: 2 minuter

Trots att raplegenden André 3000 inte har släppt ett album sedan Outkasts svanesång Idlewild från år 2006 så är han ständigt aktuell. Nu senast som creative director för svenska Tretorn, som skådespelare i Jimi Hendrix-filmen All is by my side – eller genom det monstruösa gästspelet på Frank Oceans skiva Blonde från förra sommaren.

Idag släppte GQ en lång intervju med Atlanta-rapparen om stil, barnuppfostran och varför vi kommer få vänta ett tag till på hans soloalbum. Tråkigt nog, då André är en av världshistoriens bästa och mest uppfinningsrika rappare – trots att han själv verkar känna annorlunda:

– What can I be excited about? Because I never was, to me, a great producer or a great writer or a great rapper. I always felt that I was less than everybody else, so I fought harder.

Bilder från GQ Style.

Desto mer upplyftande är artikelns beskrivning av den enigmatiske rapparens klädstil. Efter att ha experimenterat med en stil han kallat ”hood-prep” klär han sig numera i samma kläder varje dag. Men det är inte någon Steve Jobs-uniform han arbetar med: en långärmad Anita Baker-tshirt, halsband, svarta Rick Owens-byxor eller jeans nedstänkta med färg, Tretorn-sneakers i olika färger och en orange mössa. Excentriskt, men så är också André en av hiphophistoriens största stilikoner. Enklaste sättet att sno hans stil är kanske inte att kopiera hans mest urflippade och rutiga preppy-äventyr, utan snarare sättet han bär upp denim: rakt, enkelt och avslappnat.

Läs resten av intervjun på GQ.com.

Varför ska man bry sig?

Vem: Outkast-rapparen André 3000. 

Känd för: Hey ya, på många sätt 2000-talets bästa poplåt. 

Låter som: …ingen annan. Outkast blev legendariska för sin förmåga att blanda vitt skilda uttryck: funk, dubreggae och techno är bara några av alla ingredienser i duons långsamt kokande hiphopgryta.

Därför ska du bry dig: André är ansiktet utåt för svenska tennismärket Tretorn, och om du inte tycker om stjärnans musik så är det en god idé att så snabbt som möjligt bildgoogla rapparens namn för att få inspiration till hur du ska liva upp din vintergarderob. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-30 17:35