Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Sommarens tuffaste Hawaii-skjortor från Wacko Maria

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-02-08 18:27  |  Lästid: 2 minuter

Hippa kultmärket Wacko Maria från Tokyo släppte nyligen bilder på sin kommande vår- och sommarkollektion. Märkets stil skulle kunna beskrivas som en blandning av det som japanska märken brukar göra bäst: street-, workwear och rockabilly-mode. Märket grundades av två före detta professionella fotbollspelare (till och med Japans fotbollsspelare är alltså coola), och klädmärket började faktiskt som en bar vid namn Rock Steady. Med jämna mellanrum släpper märket också mixtapes fulla med just rocksteady, disco, rockabilly och ska.

wmklar4

Wacko Maria har gjort sig känt för sin högljudda hårdkokthet, något som exempelvis har synts på ryggen på flera av märkets plagg där man har kunnat läsa så högstadietuffa saker som ”Junkie Fucking Killer Crew Tokyo” och ”Satan’s Soul”. Omöjligt att inte tycka om alltså, vilket även End Clothing och Mr Porter har insett som har tagit in det japanska märket på sina hemsidor.

wmklar2

Till sommaren har man fördjupat sin redan grava besatthet av reggae-geniet Lee ”Scratch” Perry som gjort sig känd som en av musikhistoriens mest inflytelserika producenter, och som mannen med världshistoriens plottrigaste keps. Tryck med Lee Perry och hans band The Uppsetters syns på flera t-shirtar och skjortor, och kompletterar de Hawaii-skjortor och leopardmönstrade jackor som kollektionen också består av. Jamaicanskt inspirerade Hawaii-skjortor från Japan alltså.

Kolla in hela kollektionen på märkets hemsida, och scrolla ned för några av mina favoriter.

wmklar1 wmklar3 wmklar5 wmklar6
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar