Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Solblekt vår från L’Homme Rouge

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-31 17:27  |  Lästid: 2 minuter

När man förälskar sig i en ny skiva, film eller klädkollektion så är jag alltid nyfiken på vad personerna bakom verket har inspirerats av, och kan googla i timmar för att få veta vad ens favoritartister och kreatörer har lyssnat, läst och tittat på. Jag bad därför L’Homme Rouge ta fram vad som inspirerat till märkets vårkollektion som nu har börjat dyka upp i butikerna.

L’Homme Rouge har på kort tid blivit ett personligt favoritmärke med plagg som lyckas vara vågade och bärbara samtidigt. Man erbjuder visserligen enkla basplagg, men ofta är kläderna också skurna på ett oväntat sätt, eller tillverkade i ett inspirerande material. Till våren har man tagit fram en kollektion som går under namnet The Garden Group. Jag passade på att fråga John-Ruben Holtback från L’Homme Rouge om märkets senaste kollektion.

L’Homme Rouges moodboard inför skapandet av sin vårkollektion.

Vilka är ”the garden group”?

– The Garden Group baseras på en fiktiv utbrytargrupp under gröna vågen på 1970-talet. Det var precis som nu en tid av förändring då man ifrågasatte samhällsstrukturerna, många ville göra saker med egna händer och vara självständiga. The Garden Group är vår egna grupp, de arbetade mycket med växter och lekte med vad som var rätt och fel, kläderna de använde var utformade så de kunde arbeta och röra sig fritt på ett bekvämt sätt och samtidigt visa sin tillhörighet. Deras liv var sådär enkelt och skönt flummigt. Om man verkligen vill fånga upp kollektionens känsla kan man besöka vår butik på Krukmakargatan i Stockholm.

 

Vad är inspirationen bakom vårens kollektion?

– Kollektionen är inspirerad av svensk allmoge, workwear och subkulturer under 70-talet. Vi har arbetat med en urtvättad och solblekt färgskala och mycket torra material, däribland en hel del lin. I kollektionen har vi även en del rutor och prints som är inspirerade av gamla picnic- och vaxdukar, säger John-Ruben.

Göteborgsmärket har även tagit fram en playlist som ska förmedla känslan av den påhittade gruppens barfotavandrande i det gröna:

L’Homme Rouges vårkollektion finns på märkets hemsida nu. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar