Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Sno trenderna från Londons modevecka

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-01-09 18:41  |  Lästid: 3 minuter

Modeveckan i London avslutas idag, och därmed är männens modemånad inledd. På kort tid avverkas modeveckor inte bara i London, utan även i Milano, Paris och Florens. Det snillrika med att modeveckan presenterar kläder för ett år fram i tiden är att du ofta kan sno stilen från catwalken – redan nu.

Ofta är också catwalkmodet överdrivet och gjort för att förmedla en känsla, medan kläderna som landar i butik är mindre extrema. Ett tips är därför att leta efter tendenser och influenser som går att inkorporera i din vardagsstil. Du kanske inte behöver en zoot suit-vid kostym, men istället pröva på en rakare modell nästa gång du ska köpa ett par jeans eller kostymbyxor.

Här är fem trender från Londons modevecka som går att sno till ett billigt pris redan nu:

Instoppat

instoppat

Christopher Shannon.

En look som kanske inte är för alla, men väl värda att pröva för den som är på James Dean-humör. Även om du bara har på dig jeans och t-shirt så blir looken väldigt mycket skarpare och mer elegant, med influenser från 50- och 70-talets mode.

Skinnjacka

skinnjacka

Skinnjackan är ju i princip alltid inne, men bikerjackan som varit allas favorit i en evighet börjar nu bytas ut mot enklare modeller utan massa blixtlås och spännen. För den som har lika mycket självförtroende som en fransk taxichaffis finns det en modell som är allra hetast i vår: skinnkavajen.

Polokrage

Matthew Miller & YMC.

Polon är här för att stanna åtminstone några säsonger till. En annan trend som syns är den höge krage som inte riktigt är en polokrage, men som ändå går upp en bit på halsen. Polotröjor är ju framför allt också ständigt aktuella efter aforism-komikern Mitch Hedbergs sågning av tröjmodellen här.

Vida byxor

vidabyxor1 copy

E. Tautz.

Vida byxor är något som det har tjatats om i flera säsonger, men inte alls synts till på människor på stan. Inte så konstigt med tanke på det oerhört smala byxmode som varit norm i vad som känns som en evighet. Hittills har det varit svårt för många att bära, prisvärda alternativ i butikerna har varit få och inspirationen svag. Nu börjar det dock dyka upp många bra alternativ, även hos kedjorna. Det kanske inte är en look som alla kommer våga sig på, men för den som känner sig manad finns det många fina fladdriga alternativ redan i vår.

Hoodie

Cottweiler.

Luvan, och speciellt luvtröjan, fortsätter att vara trendig. Eftersom det är härligt när en trend också råkar vara praktisk så är det ett utmärkt tillfälle att investera i en fin hoodtröja, ett plagg som du i vår bär lika bra till jeans och sneakers som till en kritstrecksrandig rock.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-09 18:43