Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Sno sommarstilen från Second Layers höstkollektion

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-05-05 14:00  |  Lästid: 3 minuter

I skrivande stund är det arton grader varmt i Stockholm, och äntligen börjar man få lufta vårplaggen man naivt köpte under vårens olika snöoväder. Det kan därför kanske kännas paradoxalt att posta en lookbook för höstens mode just nu, men faktum är att Los Angeles-baserade Second Layers höstkollektion innehåller flera looks och stylingtips som man kan sno redan till våren.

Second Layer lanserades under år 2013 och har på kort tid hittat en position mitt emellan två av Los Angeles stora stilpelare: skejt och klassiskt rock’n’roll-mode. Man har sedan tidigare blivit nominerade till det prestigefyllda International Woolmark Prize (samma pris som bloggfavoriten L’Homme Rouge för någon vecka sedan blev nominerade till). Deras priser är ganska höga, men fördelen är att märket satsar på ganska klassiska plagg, och att nyckeln till märkets look ofta hittas i deras styling.

För att sno Second Layers avslappnade Kalifornien-stil, satsa på klassiska herrplagg som skinnjacka, kavaj och kostymbyxor, mellanblå jeans och sneakers, men bär dem på ett oväntat sätt. Second Layer stoppar in skjortan innanför byxorna, markerar den höga midjan med ett bälte och dressar ned kostymen eller rocken med ett urtvättat linne under. Bohemiskt, men med en dekadent lyxig vibb.

För mer information om Second Layer, gå in på märkets hemsida

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar