Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Sno punkstilen – med en stickad tröja

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-12-29 09:35  |  Lästid: 2 minuter

Den stickade tröjan är inte känd som plagget med mest attityd, snarare tvärtom. En stickad tröja är kanske lite för mycket funktionsplagg för att kännas cool på riktigt: att dra på sig en varm ulltröja är en madeleinekaka som för tankarna till pinnbröd och svampplockning snarare än vilda utekvällar.

Inget säger "jag är tuff" som en öl, cigg, pistol – och en stickad tröja. Titta bara på Kurt Cobain och Johnny Rotten ovan.

Inget säger ”jag är tuff” som en öl, cigg, pistol – och en stickad tröja. Titta bara på Kurt Cobain och Johnny Rotten ovan.

Men, den senaste tiden har den håriga mohairtröjan synts på var och varannan cool människa. Med sin oversize-fit och grälla färger för den tankarna till 90-talets grungemode, och 70-talets punkscen.

Och även om det kan kännas paradoxalt att försöka sno stilen från musikrörelser som var anti-mode så har exempelvis Frank Ocean och ASAP Rocky visat hur man kan plocka element från det punkiga modet och göra det till något eget. Satsa på något mönstrat, färgglatt och hårigt – något som är lite kul helt enkelt.

stickat

Hiphop- och soulstjärnorna Frank Ocean och ASAP Rocky visar hur man bär mönstrade stickade tröjor på ett avslappnat sätt.

 

saintlaurent copy

Saint Laurent har under flera säsonger tillsammans med andra lyxmärken som Gucci visat upp stickade tröjor på ett rock’n’roll-doftande sätt.

stickadmonster

Från vänster: Our Legacy 1920 kr (3200 kr), Acne Studios 3495 kr, Topman 427 kr.

stickadutanmonster

Från vänster: MKI 956 kr, Wacko Maria 3071 kr, Filippa K 1140 kr (1900 kr).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-29 09:45