Annons

Tom Cehlin
Cafés redaktör Tom Cehlin Magnusson skriver om den mest intressanta musiken just nu.

Annons
 

Skepta släpper klädkollektion

Tottenham-rapparen Skepta har de senaste åren kommit att bli förgrundsfiguren för grime och dess annektering av musikvärlden. Med monster-singeln Shutdown, slutsålda turnéer världen över och det utmärkta albumet Konnichiwa har rapparen fått en andra vår som kröntes med att han fick ta emot det prestigefyllda Mercury Prize förra året, något som också är ett av 2016 års finaste Youtube-klipp.

Annons

Inte bara Skeptas musik har skapat trender, även hans stil har kopierats. Bland många fans av stjärnans stil finns Drake, som de senaste åren försökt göra allt i sin makt för att framstå som en roadman från Londons förorter (han har i skrivande stund inte lyckats med detta). Faktum är att en del av de senaste årens tracksuit-trend skulle kunna tillskrivas Skepta: i en intervju med i-D berättade stjärnan om när han insåg att hans Gucci- och Louis Vuitton-shoppande faktiskt påverkade folk, och därför började bära tracksuits igen för att det skulle bli billigare för förortskids att kopiera hans stil.

Rapparens nya märke Mains är inte lika billigt, men ändå värt att titta närmare på. Nyligen släppte man sina första plagg, och släppte en härlig lookbook plåtad i Marrakech (finns det någon lookbook som inte är fotograferad i Marocko just nu?). Olivgröna tracksuits har aldrig sett så tilltalande ut som här. Kolla in hela släppet på Selfridges hemsida.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar