Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Så bär du upp pyjamasskjortan

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-01 16:52  |  Lästid: 2 minuter

Pyjamasföretaget Nufferton är ett nystartat företag från Stockholm som gör färgglada nattkläder för både herr och dam som nästan är för fina för att bara bäras hemma. Idag släppte man en liten film som visar upp holländska skejtaren Nassim Guamaz (nej, jag hade ingen aning om vem det var för fem minuter sedan heller) i pyjamas, skejtandes genom Stockholm till synes i sömnen.

Oavsett hur man ställer sig till frågan om nederländska skejtare som sover i trafiken så är videon närmast pornografisk i sin somrighet där till och med Stockholms absolut fulaste och otrevligaste platser helt plötsligt skimrar i mjuka färger.

Inspirerad av detta funderade jag på vilka plagg som kan bäras tillsammans med en pyjamas. Ofta brukar man prata om att pyjamasskjortan kan bäras elegant utanför sovrummet, och hänvisa till Ryan Gosling på Cannes-festivalen.

Ryan Gosling i all ära, men nuförtiden görs det så mycket roliga pyjamasskjortor som är minst lika odressat härliga att bära som en vanlig mönstrad skjorta, varför jag istället skulle kombinera den med vardagsplagg som mockasneakers, jeans och en puffig bomberjacka.

Från vänster: Pyjamas från Nufferton, sneakers från Spalwart x Comme des Garcons, jeans från Weekday, t-shirt från A Day’s March och bomberjacka från Wacko Maria.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-01 16:59