Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Rapparen Vince Staples släpper sina egna Converse

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-01-25 17:21  |  Lästid: 2 minuter

Mitt favoritalbum förra året var Vince Staples monumentala Big Fish Theory – en skiva där politiska texter iskallt skars ut med skalpell ur enorma, gungande beats som lät lika hemma i en källarklubb i östra London som en övergiven lagerlokal i Chicago. Vince Staples själv är en magnetiskt intelligent rappare vars mål verkar vara att (förvånansvärt glädjelöst) vända på alla klyschor om den arketypiske gangsterrapparen från södra Kalifornien.

Personliga favoriter är också Converses 70-talsvarianter på sina egna All Star-skor, sneakers som jag bär mer eller mindre varje dag om jag får välja. Synergi-succé således då Vince Staples släpper sin egen tolkning av den klassiska basketskon. Den ovanliga blandningen av orange och blått är möjligen för en förvärvad smak för en del, men som förstås är en referens till albumets smått ikoniska omslag. Förutom en låg och hög variant av skon släpps även en hoodie i samarbetet.

Vince Staples Converse-kollektion är tillgänglig på Converse.com och utvalda återförsäljare som Sneakersnstuff och Patta från och med den 25 januari 2018.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-01-25 17:24