Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Petter Winnberg om musiken och böckerna som format honom

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-12-05 10:35  |  Lästid: 2 minuter

Petter Winnberg är en artist med fingrarna på en mängd olika knappar. Sedan tidigare är han mest känd som medlem i Amason, samt låtskrivare och producent för bland annat Veronica Maggio, Amanda Bergman och Eva Dahlgren. I höst kom solodebuten The Dog and the Shepherd under namnet Petter Sebastian och nyligen släpptes också EP:n BAABAA005  där bland annat El Perro Del Mar, Amanda Bergman och Kleerup sjunger på Petters kompositioner. För Café berättar Petter om musiken, filmerna och böckerna som har format honom som person och låtskrivare.

 

 

5 år: Igor Stravinskij – Historien om en soldat
– En skiva som fanns i hemmet som jag och mina syskon lyssnade på väldigt mycket. Framförallt eftersom just den utgåvan hade ett omslag med nån form av djävulsliknande ansikte som jag tyckte var sjukt läskigt. Kanske inte mycket till popkultur men jag tror att det är det enda jag minns från den åldern.

15 år: Robyn – Do You Really Want Me
– Jag blev kär i Robyn och ringde henne för att få henne att komma ner till Göteborg o spela med vårt funkband. Det funkade inte.

20 år: Tom Waits/D’Angelo/Sigur Rós
– Såg Tom Waits, D’Angelo och Sigur Rós samma sommar under loppet av några veckor. Sjukt bra konsertsommar!

30 år: Michail Bulgakov – Mästaren och Margarita
– Läser sjukt långsamt så det är en stor bedrift för mig att läsa färdigt böcker. Men jag minns att jag fick den i 30-årspresent av min mamma och fastnade för den.

Idag: ”The Joni Mitchell Interview” på CBC music från 2013
– Kanske bland dom klokaste och grymmaste människorna som har tagit sig igenom det där havet av knark och dåligt leverne och fortfarande har lite människa kvar i sig.

Petter Sebastian är aktuell med BAABAA005.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-05 11:38