Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Påsktips!

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-03-29 11:45  |  Lästid: 3 minuter

Det ska erkännas att påsken inte rör upp jättemycket känslor i mig. Jag blir förvånad om det gör det hos någon? Larry David sade en gång att han ”don’t mind easter”, vilket känns som den enda inställningen som går att ha. Men, med det sagt så är ju det fina med påsken varken kalla, dallrande ägg eller känslan av aspartam-aktig julafton – utan att man får ha gult på sig! Jättemycket gult får man ha på sig.

Gult är en av mina favoritfärger, och jag är genuint glad över att modevärlden i vår verkar hålla med mig. För att inte se ut som en påskkyckling (eller varför inte egentligen, se ut som en påskkyckling tycker jag), så är det en god idé att begränsa användandet av färgen till en fin solblekt t-shirt eller ett par plastiga solglasögon.

Påskkläder: Scarf från L’Homme Rouge, solglasögon från nystartade Oh My Eyes, t-shirt från Our Legacy, stickat från Adnym Atelier och sneakers från Converse.

(Påsk)musik:

Det är svårt att tänka på påsk utan att tänka på 13th Floor Elevators. Eller, nej, kanske inte. Men får man chansen att skohorna in ett tips om bandets smått spektakulära album Easter everywhere från 1967 så får man helt enkelt ta den. Förutom bandets klassiska cover Baby blue, monstret (I’ve got) Levitation är huvudnumret naturligtvis den febriga, våldsamt oscillerande Slip inside this house, som Primal Scream lyckades göra ännu lite mer psykotiskt intensiv på 90-talet.

 

Musik: Natali Felicia

Det kan vara svårt att göra reklam för saker ens vänner gör, det blir lätt knepigt att hålla distansen. Men, Natali Felicias debutalbum Wrong era som kommer den 30 mars tycker jag är ett utmärkt sällskap under påskledigheten. Natalie är en självklar stjärna med en filmisk stämma som får Lana del Rey att kännas närmast fryntlig. In på Spotify på långfredagen och lyssna på Keep it alive, låten med årets hittills snyggaste brygga.

Byxor: Hope

Våren kommer inte bli komplett utan de här byxorna från Hope, inte för mig i alla fall. Bomull, linne och sidorevärer i skinande pärlvitt är tre ingredienser som kommer göra hela din vårstil – och tvinga dig att bli open air-festernas mest försiktiga festdeltagare i sommar.

Klubb: Yatzy

Och på tal om fest. Den senaste tiden har flera roliga liveklubbar lanserats i Stockholm, där ett lysande exempel är Swedish Rock’n’roll ClubNästa vecka är det premiär för klubben Yatzy som startats av Andreas Sjöqvist och Pierre Riddez från Tussilago. Tanken är att gästlistan, som innehåller en minst sagt glittrande lineup, ska framföra egna låtar och tolka varandra tillsammans med det stora husbandet. Glad påsk!

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-29 11:47