Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Nostalgiskt fotbollsmode från Palace och Adidas

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-08 19:50  |  Lästid: 3 minuter

Säga vad man vill om fotboll, men mycket till stilinspiration är det inte. Ofta har det snarare varit de långtråkiga amerikanska sporterna som har bidragit med modeinspiration. Kanske är det på grund av distansen som det traditionellt sett har varit lättare att romantisera exempelvis basketskor eller baseballkepsar för modeintresserade européer.

drake-pink

Nu verkar dock ändring vara på gång, sedan tidigare har vi sett exempelvis Drake i Juventus-tröja, Pusha T i Milan-dress och Skepta i sitt hemlands färger, men nu är det 90-talets allra fulsnyggaste fotbollsattribut som slår baseball- och basketplaggen på fingrarna.

Här senast från enormt hajpade skejtmärket Palace som i dagarna visade upp sin nya kollektion man har gjort i samarbete med Adidas. En kollektion som fullkomligen doftar fish’n’chips, inomhusfotboll och polyestersmakande lager.

https://www.youtube.com/watch?v=gH_7UjB3hlg

Den roliga reklamfilmen märkena har gjort tillsammans visar visserligen en entusiastiskt squash-spelande tysk, men den som tittar igenom lookbooken för kollektionen har nog svårt att inte tänka på fotbollsmatcher i en inomhushall på den brittiska landsbygden.

palace-adidas-fall-winter-2016-collection-1

Bilderna består av någon slags retrofuturistisk version av de klassiska fotbollskorten från Panini där världens eventuellt coolaste nittonåring, Blondey McCoy, skymtas på bilderna.

blondey

Inte nog med att hans utseende påminner om en blandning av Gosha Rubchinskiy och en ung Shaun Ryder från Happy Mondays: Blondey McCoy har sitt eget hajpade klädmärke Thames, är konstnär med flera hyllade utställningar bakom sig, skejtar för Palace Wayward Boys Choir och modellar lite för världens hetaste modemagasin i förbifarten. Allt detta med bara en framtand.

palace-adidas-fall-winter-2016-collection-8

Palaces senaste samarbete med Adidas släpps online och i utvalda butiker den 12 november. Se resten av lookbooken nedan. 

palace-adidas-fall-winter-2016-collection-2 palace-adidas-fall-winter-2016-collection-3 palace-adidas-fall-winter-2016-collection-4 palace-adidas-fall-winter-2016-collection-5 palace-adidas-fall-winter-2016-collection-6
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-16 11:59