Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Noel Gallagher släpper sneaker för Adidas

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-22 10:23  |  Lästid: 2 minuter

 

Noel Gallagher (t.h) tillsammans med sin bror Liam 1995.

Mycket kan sägas om Oasis låtskrivare Noel Gallagher, men att han år 2017 skulle påverka modebilden var det nog få som trodde. Men faktum är att flera saker på sistone tyder på att mannen vars låtskrivartalang bara matchas av storleken på hans ego (och ögonbryn) är någon du ska titta mot för inspiration i vår, iallafall till hans 90-tal.

I höstas släppte Our Legacy sin senaste Splash-kollektion som hämtade inspiration från acid house-scenen i skiftet mellan 80- och 90-tal, och eventuellt även hos Oasis huligantolkning av mod-scenen. Det syntes iallafall på loggan som det svenska märket gjorde, som påminner om Oasis klassiska logotyp på samma sätt som Oasis melodier påminner om… andra bands melodier.

Ett annat märke som verkar ha inspirerats av Manchester-bandet är Virgil Ablohs hajpade streetwearmärke Off-White som broderat och tryckt bröderna Gallagher på flera plagg i sin vår- och sommarkollektion.

Men inte nog med detta, idag släpptes även nyheterna om att Noel Gallagher designar en sko för Adidas, och deras arkiv-kollektion Spezial. Det är den 70-talsdoftande Garwen SPZL som får sig en uppdatering i en gråblå färg. Om många heta sneakers just nu har en pappa-utstrålning så får denna mockasin-liknande sko snarare sägas vara något som en morfar skulle ha på sig, om morfar skulle befinna sig på en fotbollsläktare i norra England 1979.

Garwen SPZL släpps idag den 22 mars, kolla in resten av Spezial-kollektionen i en fin video med reggaeartisten Chronixx här.

Följ mig också gärna på Instagram där jag heter @tomcehlinmagnusson

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-22 16:41