Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Mwuana designar för Me and My Homies

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-06-30 16:44  |  Lästid: 2 minuter

De senaste åren har kändisprodukterna bytt skepnad: ut med kändisar som lånar ut sitt namn till dussinparfymer, in med kollektioner som är ritade och gjorda av kändisarna själva. Idag är många kreativa musiker, artister eller konstnärer en del av designprocessen hos företag och lånar ut inte bara sitt namn, utan även sin kreativitet.

Tydligast har detta varit i hiphopvärlden de senaste åren där det mest uppenbara exemplet är Kanyes återkommande kollektioner för Adidas, men på senare tid har vi också sett Andre 3000 bli en del av svenska Tretorn, och nu i veckan släppte Skepta en egen kollektion kläder som jag skrev om här.

Förutom Lorentz parfym Acqua Di Losó har svenska exempel varit få i, men det verkar det bli ändring på. Nystartade Me and My Homies som Café tidigare skrivit om här, släppte nyligen sin nya kollektion. Bakom märket står Dwayne Antonio Edmondson, Pontus Welander och Niklas Pentilä, men nu även albumaktuella rapparen Mwuana.

Efter en hyllad EP-trilogi som släpptes 2015 så släppte Mwuana i mars sin debutplatta Thriller som har hyllats från alla håll och kanter. Utöver detta är han uppenbarligen designkunnig vilket syns i den lilla kollektionen från det svenska uppstickarmärket vars grungeiga streetwear-mode innehåller både randiga breton-tröjor, croppade t-shirtar och solblekt gula hoodtröjor.

Kolla in Me and My Homies kollektion här

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar