Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

More Life av Drake är årets 13:e bästa album

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-12-11 15:05  |  Lästid: < 1 minut

Årets julkalender är här! Varje dag fram till jul listar jag de album som jag tycker har varit bäst under året.

Plats 13: Drake – More Life

Drake har själv kallat More Life en ”playlist”, men eftersom alla fattar att det är en omskrivning gjord för att kunna korpa houselåtar från Sydafrika utan att behöva ha allt för dåligt samvete är det – i allt och väsentligt – ett helt vanligt album. Ett väldigt bra sådant.

För mig är alltid Drake som bäst när han är på pophumör, och på More Life känns han fri att göra lite vad han vill. På skivan gör han dancehall, grime, J.Lo-refränger och enormt mycket annat med en glädje och lätt hand som nästan helt saknades på förra årets kaloribomb Views. Han samplar Moodyman i den honungslena Passionfruit, snor (det moraliskt bankrutta) underground-fenomenet XXXTentacions rap-flow, samplar UK funky- och afrikanska house-singlar och ritar på More Life en musikalisk karta där kopplingen mellan Atlanta och Sydafrika är lika självklar som mellan London och Jamaica.

Drake duckar för anklagelser om vampyraktig kulturell appropriering (även om det är smått omöjligt att inte plocka fram någon slags skämskudde när han rappar på patois), helt enkelt för att han är så bra på det han gör. Drake är en mänsklig playlist, i år släppte han en skiva som var kongenial med hans väsen.

Bästa låten: Passionfruit

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-11 15:08