Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Lykke Li släpper hard rain – första singeln från so sad so sexy

Lykke Li med sitt alsum so sad so sexy.
Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-04-19 09:41  |  Lästid: < 1 minut

Lykke Li med sitt alsum so sad so sexy.

I natt släpptes nyheten om att Lykke Li den 8 juni släpper nya albumet so sad so sexy, det första sedan hyllade I never learn från 2014. I och med det släpps också två singlar, deep end och praktverket hard rain.

Det är ett nytt sound från den svenska stjärnan, borta är de karga och kyligt hjärtekrossa(n)de balladerna från förra skivan – på hard rain hör vi istället trap-trummor, pitchade körningar som påminner om Frank Oceans Nikes (producenten Rostam har samarbetat med Ocean tidigare) med en nästan gospel-liknande melodi.

Förra fredagen spelades skivan upp på skivbolaget Ingrids studio i Stockholm, och även om jag ännu inte får dela med mig av så mycket info kring själva skivan så kan jag meddela att resten av skivan låter lika storartad som de två första singlarna.

Vem: Sveriges enda riktiga superstjärna (?) Lykke Li släpper nytt album. 

Låter som: Modern och mäktig popmusik med en fot stadigt placerad i hiphopen – och den andra fortfarande doppandes i uråldriga folk- och gospelmelodier. 

Vem gillar det här: Way Out West-publikens kärlek var inte direkt kravfylld innan, men lär ändå bli ännu mer villkorslös nu. 

Därför ska du bry dig: Sverige har många stjärnor, men bara en lyser med internationell glans och mystik. Lykke Li är kanske inte störst, men har definitivt mest stjärnglans av alla svenskar i musikbranschen. 

Så kommer det bli: Om inte resten av Pitchfork-universumet kämpar hårt kan kampen om sommarens album redan vara avgjord. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-20 09:29