Annons

Tom Cehlin
Cafés redaktör Tom Cehlin Magnusson skriver om den mest intressanta musiken just nu.

Annons
 

Levi’s Vintage Clothing hyllar the Summer of Love

Ett märke som alltid levererar kläder som man blir en smula gladare av är Levi’s Vintage Clothing. Sedan starten 1999 har man dammsugit sina egna enorma arkiv i jakten på bortglömda favoriter. Den här gången har man passande nog inspirerats av ”the summer of love” som utspelade sig 1967 med sin absoluta kokpunkt i just San Francisco och dess hippiekvarter Haight-Ashbury, staden som också utgör hem åt klassiska jeansmärket.

Annons

Sommaren 1967 har ofta beskrivits som sommaren som definierade 60-talets och hippekulturens allra mest storögda längtan efter en bättre värld. Politik, konst, droger och religiöst experimenterande blandades i en häxkittel som kom att explodera redan året därpå i revolutionära tankar och studentuppror, och fick sitt slut 1969 då en man sköts ihjäl av en Hell’s Angels under en Rolling Stones-konsert. Kollektionen är döpt till Forever Changes, efter Kalifornien-bandet Loves legendariska platta som lyckades förutspå hippie-erans baksida redan i november 1967.

Kollektionen består av jeansjackor, psykedeliska prints, mocka, fransar, utsvängda jeans och en stor dos 60-talsromantik. Den som inte längtar efter konserter, roadtrips eller gå omkring i fransig mockajacka uppför San Franciscos kullar är nog död inombords.

Kollektionen har så smått börjat dyka upp märkets hemsida här

 

 

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar