Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Levi’s Vintage Clothing hyllar the Summer of Love

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-19 19:41  |  Lästid: 3 minuter

Ett märke som alltid levererar kläder som man blir en smula gladare av är Levi’s Vintage Clothing. Sedan starten 1999 har man dammsugit sina egna enorma arkiv i jakten på bortglömda favoriter. Den här gången har man passande nog inspirerats av ”the summer of love” som utspelade sig 1967 med sin absoluta kokpunkt i just San Francisco och dess hippiekvarter Haight-Ashbury, staden som också utgör hem åt klassiska jeansmärket.

Sommaren 1967 har ofta beskrivits som sommaren som definierade 60-talets och hippekulturens allra mest storögda längtan efter en bättre värld. Politik, konst, droger och religiöst experimenterande blandades i en häxkittel som kom att explodera redan året därpå i revolutionära tankar och studentuppror, och fick sitt slut 1969 då en man sköts ihjäl av en Hell’s Angels under en Rolling Stones-konsert. Kollektionen är döpt till Forever Changes, efter Kalifornien-bandet Loves legendariska platta som lyckades förutspå hippie-erans baksida redan i november 1967.

Kollektionen består av jeansjackor, psykedeliska prints, mocka, fransar, utsvängda jeans och en stor dos 60-talsromantik. Den som inte längtar efter konserter, roadtrips eller gå omkring i fransig mockajacka uppför San Franciscos kullar är nog död inombords.

Kollektionen har så smått börjat dyka upp märkets hemsida här

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-19 19:46