Annons

Tom Cehlin
Cafés redaktör Tom Cehlin Magnusson skriver om den mest intressanta musiken just nu.

Annons
 

Levi’s släpper jeans tillsammans med hipp klädbutik

En av mina favoritaffärer är Oi Polloi, en butik baserad i Manchester som med sitt skarpa öga för detaljer har bildat skola för moderna herrbutiker sedan öppningen år 2002. Med en blandning av obskyr japansk denim, klassiska amerikanska märken och en förkärlek för subkulturellt mode har Oi Polloi haft stora framgångar, och säljer nu även sina varor i London och över webben.

Annons

oi

Nu i veckan presenterar man sitt senaste samarbete där man tillsammans med Levi’s har tagit fram tre par jeans i en mjukt glassaktig färgpalett. Inspirationen har hämtats från Londons klubbhistoria, med extra fokus på mod- och northern soul-scenen i norra England. Men influenser kan även hittas från San Fransisco med dess blomstrande hippiekultur i slutet av 60-talet, platsen där jeansen också har tillverkats.

levis

Northern Soul-kulturen föddes ur de engelska modsens besatthet av obskyra soulsinglar, och anses ofta ha lagt grunden till klubbkultur som vi känner den idag. I norra England fullkomligen kokade enorma lokaler packade med dansande britter varje helg.

Till skillnad från modsens extremt skarpa silhuett var dock Northern Soul-modet mer åt hippiehållet med vida byxor som skulle underlätta för de akrobatiska dansgolvsrörelser som har blivit synonyma med den urbrittiska subkulturen.

1123854

Northern Soul-dansare i norra England. 

För den som tycker om att nörda ned sig i jeanshistoria har Oi Polloi lagt ut en artikel om skapandet av de gräddiga byxorna. Klicka här för att läsa, och häng på låset den 3 november för att få tag på ett par av de hårt limiterade jeansen.

levis2

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar