Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Kendrick Lamar kommer till Way Out West

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-01-22 13:14  |  Lästid: 2 minuter

Kendrick Lamar kommer till Sverige redan i mars, men för alla som inte fick tag i biljetter till den tokutsålda Globen-spelningen kommer en ny chans att se Compton-rapparen då han precis blev bokad till Way Out West. Huruvida turnésällskapet James Blake också hänger med till Slottskogen är i nuläget oklart, klart är dock att bokarna på västkustfestivalen har landat en artist av monstruös magnitud.

Kendricks senaste platta DAMN ansågs av många vara årets bästa, och de senaste åren har rapparen inte satt en fot fel. Hans skivor är hyllade av lyssnare och kritiker, hans Alright blev soundtracket till Black Lives Matter-rörelsen och så där i förbifarten blev han år 2016 utsedd till en av de mest 100 mest inflytelserika människorna i världen av Time Magazine. Med Kendrick Lamar har inte bara Way Out West gjort sin första superbokning för året rent musikaliskt, man har också snott till sig en av de personer hela världen litar på ska göra världen lite, lite bättre.

Varför ska man bry sig?
Vem: 30-årige Kendrick Lamar är världens bästa rappare – och en av samtidens smartaste och viktigaste artister.
Känd för: Intressant nog har Kendrick trots sin enorma karriär inte mycket klockrena hits. Snarare är han en albumartist som genom album som Good Kid, M.A.A.D City och To Pimp a Butterfly har pushat gränserna för vad som räknas som modern popmusik.
Låter som: Täta, hesa textsjok som reptilaktigt slingrar sig mellan beats som är lika förankrade i modern trap som uråldrig frijazz.
Vem gillar det här: Alla, oväntat nog. Kendrick är enorm, trots att hans musik inte alltid är den mest lättsmälta. Om du inte gillar så gör du rätt i att iallafall ljuga om att du gör det.
Därför ska du bry dig: Om inte annat för att hinna stänga ned Instagram i slutet av sommaren: Kendrick Lamars spelning på WOW kommer vara den mest instagrammade händelsen i sommar.
Så kommer det bli: Förra gången Kendrick spelade på festivalen var ljudet uselt, revansch nu så har festivalen en potentiell klassiker-spelning.

Årets Way Out West äger rum 9-11 augusti och har sedan tidigare bokningar som Arcade Fire, Lykke Li och Mura Masa.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar