Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Kanye West spelar in nytt album

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-03-14 11:06  |  Lästid: 2 minuter

Årets gladaste musiknyhet är här: Kanye West håller på att spela in ett nytt album. Eller, ja – det är iallafall vad sociala medier antyder. Förra året började märkliga rykten om att West höll på att spela in musik på en bergstopp i Wyoming, ett rykte som mest kändes som en del av mytbildningen kring stjärnans något nyckfulla personlighet.

Travis Scott är en av flera megastjärnor som plötsligt dykt upp i Jackson Hole, Wyoming.

Nu verkar dock mer och mer tyda på att ryktet faktiskt var sant hela tiden. På forum och Reddit-trådar har man lagt pussel med diverse hiphopstjärnors uppdateringar i sociala medier och kommit fram till att storheter som bland annat Travis Scott, Nas, Kid Cudi och The-Dream har anlänt till Jackson Hole i Wyoming. Sedan tidigare har också bilder på Kanye tillsammans med komikern Dave Chappelle och Mos Def dykt upp på Talib Kwelis Instagram.

Kim Kardashian, Kourtney Kardashian och Kanye West i förklädnad på skidsemester. Foto: Jackson Lee / Splash News.

Jag är mycket medveten om att det inte finns något att säga om hur det låter, men nog är det en kittlande tanke att Kanye West håller på att spela in en skiva bland snötäckta berg snarare än bland vågskvalp och fågelkvitter (2010 års My beautiful dark twisted fantasy spelades in på Hawaii)? Kan det bli stjärnans mörkaste album hittills eller kommer han likt Justin Timberlake fastna i samma flanell-tvångströja som Justin Timberlake på sin senaste skiva?

Vem gillar det här: Trots att de flesta har en något skeptisk inställning till Kanyes personlighet är det få som argumenterar emot hans konst. Men, nog är Kanye den enda superstjärnan som många hoppas ska misslyckas? 

Därför ska du bry dig: För att Kanye West kanske är 2000-talets största, bästa och mest nyskapande artist. Med tanke på hans totalkrasch för lite mer än ett år sedan så finns det nog en hel del för honom att, som man brukar säga, ventilera. 

Så kommer det bli: Med tanke på att han ännu inte har släppt en enda dålig skiva så finns det inte mycket som tyder på att det kommande albumet kommer bli något annat än väldigt, väldigt bra. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-14 16:26