Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Julklappstips: modeläsning

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-12-15 15:34  |  Lästid: 2 minuter

En julklapp till en modeintresserad släkting eller vän behöver inte vara ett panikinköpt plagg i fel storlek eller något alldeles för dyrt som säljs på rea för halva priset dagen efter. Istället kan en utmärkt julklapp till en modeintresserad kille vara en av alla snygga modeböcker och magasin som finns tillgängliga på exempelvis Pressbyrån eller Papercut.

Julledigheten är också en av få chanser man får att sjunka ner i alla de där tjocka coffeetable-böckerna som man annars mest låter ligga för att se fina ut. Nedan följer mina tips på fina modeböcker och magasin som inte heller är orimligt dyra. julklappbok

Överst från vänster

The Vintage Showroom: Europas kanske bästa vintagebutik finns också i bokform, snövita armé-parkasar samsas med en bomberjacka i björnskinn i en bok som får en att vilja boka en resa till London. Länk.

Men of Style: En inspirerande samling av några av världens mest välklädda män. Länk.

Another Man: Ett av världens bästa herrmagasin hade nyligen Harry Styles på omslaget, aldrig har en pojkbandsmedlem sett så cool ut. Länk.

Black Fire! New Spirits!: Lyxig bok från fantastiska skivbolaget Soul Jazz dokumenterar den kanske snyggaste musikepoken någonsin: födelsen av den experimentella jazzen på 60-talet. Länk.

Fantastic Man: Snygg antologi som släpptes i samband med det inflytelserika magasinet Fantastic Mans tioårsfirande. Intervjuer och bilder på några av världens mest kreativa och stiligaste män. Länk.

A Scene In Between: Ett stiligt dokument över indiepopscenen i England på slutet av 80-talet. Band som The Smiths, Primal Scream och The Jesus & Mary Chain visar att man faktiskt kunde se cool ut på 80-talet. Luggar och randiga tröjor utlovas. Länk.

Jocks & Nerds: Mitt absoluta favoritmagasin som trots en dalande formgivningskurva fortsätter att leverera fantastiska artiklar och modejobb. Rekommenderas! Länk.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-15 15:35