Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Inspiration: Grace Wales Bonner

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-12-06 19:18  |  Lästid: 2 minuter

Brittiska Fashion Awards gick igår av stapeln på Royal Albert Hall i London. Årets herrdesigner blev Craig Green som även är aktuell med ett samarbete med Björn Borg. Bland de nominerade fanns ett annat namn som inte var lika känt som konkurrenter som Tom Ford och J.W Anderson: Grace Wales Bonner.

grace-wales-bonner-lvmh-prize-2016-winner-1

Grace Wales Bonner tar emot LVMH-priset.

Grace Wales Bonner är min favoritdesigner just nu, och det är jag inte ensam om att tycka. Så väl ASAP Rocky och Rihanna som F.K.A Twigs sägs vara fans av den unga designern som slutade på konst- och designskolan Central Saint Martins så sent som för bara två år sedan. Sedan dess har hon blivit prisbelönad och hyllad, senast i somras tog hon hem det prestigefyllda LVMH-priset.

Grace-Wales-Bonner-nq07lnTroZ1qarsh8o1_1280

Hennes design är inspirerad av sin uppväxt i London med en engelsk mamma och jamaicansk pappa. Precis som fenomen som skinhead-kulturen, de senaste årens grimevåg och Jamie XX:s dansmusik bygger Grace Wales Bonners design på mötet mellan de två kulturerna. Traditionella afrikanska och karibiska influenser blandas med gamla symboler för europeisk lyx (och förtryck) som pärlor och juveler.

grace wales bonner1

Hennes kollektioner har väckt uppmärksamhet för att de ställer frågor om identitet, kön och ras. Men framför allt ser hennes kläder också helt enkelt väldigt bra ut. Hennes look är sexig, lyxig och vågad på ett imponerande sätt som kanske ibland blir för extremt för en själv att bära, men som bjuder på en explosion av inspiration.

Hennes vida silhuett, mjuka rock’n’roll-look och sinne för lyxiga detaljer och material är inspiration som bland annat syns även hos exempelvis svenska CMMN SWDN.

gracewalesbonner4 gracewalesbonner2 gracewalesbonner3

Bilder från Dazed.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-06 19:20