Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Helgtips!

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-09-15 16:43  |  Lästid: 2 minuter

Helgen är här, och ingen är väl gladare än det än exakt alla. För att fira det har jag plockat ut tips som kommer förgylla din helg, oavsett om du ska ut och ”sajja” på stan eller ta igen dig på soffan.

New Magazine är det mycket passande namnet på ett nytt magasin från coola kreatörerna Frida-My Sundqvist, Frida Regeheim och Linnea Mesko. Magasinet kommer ha ett tema varje nummer där olika kreativa och skapande personer gör sin grej och tolkar det aktuella ämnet. Köp den här!

En av årets skivor är här. Sommarens absolut svängigaste singel var troligen Sexus Plexus Nexus av den kongolesisk-kanadensiske musikern Pierre Kwenders med sin 80-talsdoftande funk. Albumet är psykedelisk afropop som låter som inget du hört tidigare.

Manchester är på allas läppar i höst. Nystartade Cords & Co drog igång med dunder och brak för någon vecka sedan, och längtan efter bredspårig bomull verkar inte mättad på långa vägar. En av höstens finaste manchesterplagg är denna jacka från Noon Goons på Mr Porter.

…och orange verkar även vara en gångbar färg för Weekday som i veckan lanserade sin premiumkollektion för hösten. Grungeinfluenser och batikmönster är grunderna i en höstkollektion som är både prisvärd och vågad.

En av artisterna som smög under radarn det makalösa skivåret 2016 var Nao och hennes album For All We Know. Nao är en av förgrundsfigurerna för den stenhårda nyfunk som pumpas ut från Londons alla hörn genom bland annat A.K Paul, Dornik och Jungle. Singeln Nostalgia är en mini-explosion till mini-comeback från Nao som lovar att snart återkomma med nytt material.

Ett dubbelt tips är Los Angeles-sångaren Sunní Colon. Lite i skymundan släppte han förra året en EP med tropiskt varm disco som är ett hett tips för den som redan är höstdeprimerad. För några veckor sedan släppte han också singeln Little Things tillsammans med producent-geniet Kaytranada. Men, inte nog med det. Sunní Colon har även ett alldeles fantastiskt härligt Instagram-flöde som får en att vilja boka en L.A-resa på sekunden.

Trevlig helg!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-15 16:57