Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Helgtips! Vol. III

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-10-06 15:51  |  Lästid: 3 minuter

En riktigt grå och kall helg är i antågande, och veckans helgtips är anpassade därefter. Ett utmärkt tillfälle att stanna inne och läsa en bok, lyssna på en skiva eller köpa en varm tröja. Denna helg har du även ett utmärkt tillfälle att göra lite nytta när du shoppar då kommunikationsbyrån Ibeyostudio öppnar upp dörrarna till sin källare för att sälja fina kläder till förmånliga priser där samtliga intäkter går till välgörande ändamål.

Glad helg!

Värmande plagg: Howlin’

Nu är hösten odiskutabelt här, och tyvärr ser det ut som en hösthelg som är mer grå än roströd i färgskalan. Passa på att kolla in Howlin’ som är ett belgiskt klädmärke med rötterna i Skottland och Irland. Antwerpen-märket erbjuder stickade tröjor i poppande färger som livar upp höstgarderoben.

Släpp: Uniqlo U

Uniqlo U är den japanske klädjättens lite lyxigare kollektion ritad av stjärndesignern Christophe Lemaire som nu går in på sin tredje upplaga. Kollektionen släpps idag den 6 oktober, satsa på den perfekt röda polotröjan, den klassisk trenchcoat eller framför allt innerjackan i teddymaterial.

Sneakers: Converse x EG

Converse har satsat hårt på sin One Star-sko det senaste året, och nu samarbetar man med ständigt hyllade japanska märket Engineered Garments. Skorna kommer i fyra färger där den ikoniska stjärnloggan har uppdaterats i fyra olika varianter, där  märkets grundare Daiki Suzukis har inspirerats av sina egna Converse-favoriter från svunna tider. Skorna finnas bland annat på Sneakersnstuff och Trés Bien.

Skiva: Kelela

Lika isande som vindarna varit den senaste veckan, lika klingande kallt låter Kelelas debutskiva. Trots hennes mäktiga, omslutande röst kyler de kristallklara beatsen ned hela skivan till en nivå som får botten på en termometer att spricka. Ett av årets snyggaste och smartaste album är här.

Låt: Daphni – Carry On

Dan Snaith, som när han inte gör musik som Caribou även har en doktorsgrad i matematik (och det arketypiska utseendet för någon man ska akta sig för i en film), släpper idag fredag sin senaste skiva under sitt Daphni-alias. Likt Daphnis förra skiva är denna mer anpassad för dansgolven än Caribous snirkliga låtkompositioner – och ett utmärkt album att förfesta till en grå fredag.

 

Läsning: A.P.C Transmission

APC bildades på slutet av 80-talet som en motreaktion mot decenniets överdådiga glättighet och vräkighet. Sedan dess har det franska märket under grundaren Jean Touitous ledning blivit till en instutition för perfekt ritade basplagg och fungerat som en trygg hand att hålla i oavsett hur resten av modevärlden sett ut för tillfället. Lika tidlös och stilig som märkets kläder och jeans är den nysläppta boken A.P.C Transmission som borde vara ett måste för alla killar som är modeintresserade.

Bra grej: Mode X Världens barn

Om du ändå ska ut och handla i helgen och befinner dig i Stockholm, passa på att göra det med gott samvete. Nere i Ibeyostudios källare hittar du kläder från bland annat Whyred, J Lindeberg, Hope, Filippa K, Vans och Aplace. Butiken kommer att vara öppen lördagen den 7 oktober mellan klockan 8 och 17 och hittas på Kammakargatan 11 i Stockholm.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar