Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Helgtips! Vol. II

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-09-29 16:54  |  Lästid: 3 minuter

Helgen är här, och även om vila och avslappning står högst upp på många priolistor så kan det ju aldrig skada med lite tips på hur man kan spendera sin lediga tid. Denna gång rekommenderas det bland annat t-shirtar med blixtar och kanadensisk sängkammarsoul. Trevlig helg!

Billig t-shirt: Weekday

Sedan år 2011 har Weekday varje vecka tryckt upp en ny t-shirt under namnet Zeitgeist med tanke om att spegla samtiden. Varje tryck har gjorts för hand och bara funnits tillgängligt i en vecka, och sammanlagt har över 300 tryck gjorts sedan starten år för sex år sedan. Weekday firar detta med att från och med idag fredag den 29 september åter släppa sex av de mest populära trycken, som vattenmelonen ovan. Varje tröja kostar 150 kronor och finns i butik och på Weekdays hemsida.

Dyr t-shirt: Neighborhood

Om du känner att måndagens lön bränner lite extra i fickan så har japanska Neighborhood gjort en blixt-tshirt tuff och snygg nog att nästan motivera den höga prislappen. Surfa in på Unions hemsida för att köpa den.

Youtube-klipp: Liam Gallagher recenserar musik

Liam Gallagher släpper nästa vecka sin solodebut, och har på ett imponerande sätt lyckats genomföra en framgångsrik PR-kampanj för skivan baserat på att bara vara Liam Gallagher: twittra arga saker på fyllan och göra roliga intervjuer. Oavsett om man är ett fan av Liams kött och potatis-rock eller inte så är det svårt att värja sig mot hans buffliga charm. I början av veckan blev han en viral succé bara genom att koka te, men det härligaste klippet från veckan tyckte jag var när han ombads recensera ny musik av Vice. Två höjdpunkter från det korta klippet är när den forne Oasis-sångaren förklarar varför man aldrig bör be om att få blommor, och när han avslöjar den oerhört väntade kopplingen mellan honom och Damian Marley.

Fredagslåt: Majid Jordan feat. dvsn – My Imagination

Slick, kanadensisk r’n’b är helgens soundtrack. Toronto-duon Majid Jordan släpper idag en singel tillsammans med sin dito dvsn, och gör tillsammans sitt bästa för att tonsätta ett ”vgd”-sms skickat 03.12. För den som inte känner sig mätt på dov sängkammarsoul efter detta så släpper skivbolagskollegan Partynextdoor idag också en EP vid namn Seven Days, som skrevs på lika många dagar.

Album: Hailu Mergia & Dahlak Band – Wede Harer Guzo

Förra helgen var jag i London och passade på att smita in på det som måste vara världens bästa skivaffär, Sounds of the Universe i Soho. Där plockade jag upp en skiva som jag inte kunnat sluta lyssna på sedan dess, etiopiske Hailu Mergias platta från 1978. Själfull och funkig musik från en musikalisk pionjär som förtjänar all uppmärksamhet han kan få.

 

Lästips: Another Man med Skepta

Ett av världens bästa magasin är tillbaka, denna gång med grimekungen Skepta på omslaget. En av de roligaste intervjuerna jag har gjort på senare tid var just med Skepta där vi bland annat pratade om tracksuits, musik och dagens outfit-bilden som vann Instagram:

Hör gärna av er på på Instagram där jag heter @tomcehlinmagnusson

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-29 16:58