Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Helgtips!

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-04-27 16:59  |  Lästid: 3 minuter

Även om vi inte går in i helgen med samma solstinna energi som förra veckan så är det ändå dags för helg, med allt vad det innebär. Dessutom är det den sista helgen i april, ett utmärkt tillfälle att tipsa om saker som kommer förgylla våren alltså.

Helgens…

Vårsingel: Kaah – Visst har vi väl försökt nu?

Östgötaslättens Prince är tillbaka. Efter förra årets imponerande EP Jungl släppte Kaah för en vecka sedan det första smakprovet från hans kommande skiva. Autotune-wailningar och kackerlacks-hihats är ingredienserna i en lovande start på våren från en artist som under sin 20 år långa karriär hittills inte gjort någon besviken. För den som inte får nog av Kaahs slicka sväng ligger det märkligt nog en smått makalös demo på hans Soundcloud-sida utan någon som helst förklaring. Jag håller alla tummar som går att hålla för att fstårdu? är med på den kommande skivan.

Sommarbomb: 

Årets tveklöst mest kaloristinna discomacka släpptes för ett par veckor sedan, och har inte lämnat mina hörlurar sedan dess. Med ett pumpande discodriv som inte har hörts sedan Music sounds better with you vore det kriminellt om inte Pick up är årets låt på alla open air-fester i sommar. Kri-mi-nellt.

Kanye:

Det har varit en ordentligt tuff vecka som Kanye West-fan. Efter att ha släppt nyheterna om att han släpper två nya album, och att han ska producera åt både Pusha T, Teyana Taylor och Nas fortsatte han twittra – med katastrofala följder. Dagar som dessa vill man därför blunda för samtiden och tänka på när den dåliga stämningen var av godo – som ovan.

Mönstrad skjorta: A Kind of Guise

Mönstrade skjortor är man väl trött på vid det här laget, säger ni. Ja, mycket möjligt – men i takt med att vi går mot sommar så blir sådana invändningar allt mer ointressanta. Sommar är ju, bland mycket annat, att just stänga av sina egna invändningar och kritiska resonemang. Det är helt enkelt trevligt med mönstrade skjortor, och på sommaren tycker jag att just ”trevligt” räcker väldigt långt. Finast av alla mönstrade skjortor i sommar tycker jag är denna från tyska A Kind of Guise, ett klädmärke som förtjänar väldigt mycket mer uppmärksamhet.

Solglasögon: RTCO Berlin

Nya solglasögon är som bekant något av det svåraste man kan köpa. Det är omöjligt att pröva ett par utan att se väldigt, väldigt bortkommen ut. Därför har jag i år bestämt mig för att helt enkelt skippa förnedringen av att se neurotisk ut framför en smal spegel och beställt hem ett par solglasögon från Berlin-baserade RTCO.

Sommarinspiration: Sefr Sefr

Sefr Sefrs sommarkampanj.

Svenska Sefr Sefr har jag tjatat om tidigare, men efter att ha släppt ett gäng bilder som får en att tänka på någon slags Mick Jagger-tillvaro under slutet av 60-talet så är jag än mer sugen på något från märkets sommarkollektion. De kritstrecksrandiga byxorna känns som den perfekta genvägen till att känna sig lite närmre Villa Nellcôte i sommar.

Keith Richards, Gram Parsons och Anita Pallenberg med vän på Villa Nellcôte. Också känt som: allt.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-27 17:02