Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Helgtips!

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-03-02 15:52  |  Lästid: 3 minuter

Helgen är här! Helgtipsen är här! Det kommer med största sannolikhet bli otroligt kallt, så varför inte bara vara inomhus och klicka på länkar hela helgen?

Veckans…

Sneakersläpp 1:

Som vi tidigare har skrivit om har världens kanske bästa rappare genom tiderna, André 3000, blivit creative director på Tretorn. Men, det är inte förrän nu som Outkast-stjärnans egendesignade sneakers har funnits att köpa på den svenska marknaden. Måndag den 5 mars släpps hans första sneakerskollektion på Tretorns hemsida, och senare i mars dyker skorna upp i utvalda butiker.

TV-seriepremiär: 

Atlanta är tillbaka! Normalt sett är det inte ofta en ny säsong av en tv-serie sätter igång något hos mig, men Atlanta har verkligen något speciellt. Ett tilltal och berättande som känns genuint nyskapande, och en lika realistisk som surrealistisk bild av två kusiner som försöker slå igenom i trapens Atlanta. Se nu för att stilla väntan på Childish Gambinos nästa album.

Sneakersläpp 2:

Några av förra årets mest omtalade sneakersamarbete var det mellan Converse och JW Anderson. Förutom det obegripliga i hur Jonathan Anderson hinner med samarbeten med Converse och Uniqlo, jobbet som designer på Loewe och sitt egna märke är det imponerande hur allt han gör just nu också verkar bli till guld. Det tyckte iallafall Frank Ocean som bytte ut sina Nikes mot glittrande Converse-sneakers på scen i somras.

Nu kommer nästa del i samarbetet, en mer subtil kollektion där fokus ligger på materialval som mocka och denim. Bilderna har plåtats av Kids-mannen Larry Clark, vars indiecred aldrig riktigt verkar sina. Samarbetet mellan Converse och JW Anderson släpps idag den 2 mars på converse.comj-w-anderson.com och JW Anderson-butiker runt om i världen.

Modenyhet:

När det är tolv minusgrader behöver man saker som muntrar upp en. Den kanske varmaste nyheten under veckan var då designern Simon Porte Jacquemus berättade att han startar en herrlinje för sitt självbetitlade modehus. Jacquemus är expert på att göra det som alla modeskapares mål borde vara: att måla upp en drömvärld som man skulle göra vad som helst för att få komma in i, fint exemplifierat i videon ovan som visar sommarkollektionen La bomba. Om hans kommande herrkollektioner har en promille av myset i videon så är vi många som börjar spara pengar redan nu.

Spellista:

Och på tal om drömvärld. På söndag är det dags för Oscarsgalan, och om det inte blir storslam för Call me by your name så pekar allt mot en mycket förorättad Café-redaktion på måndag morgon. Filmens fantastiska soundtrack är i allra högsta grad representerat i den spellista som vi har komponerat med musiken som spelas mest just nu på redaktionen. Förutom nämnda favoriter från Luca Guadagninos fina film innehåller listan allt från Swae Lees fina debutsingel Hurt to look till Jonathan Wilsons new age-epos Loving you. Trevlig helg!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-02 15:56