Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Helgtips!

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-11-03 15:09  |  Lästid: 3 minuter

Helgen är här! Själv ska jag gå på konsert som jag ser väldigt mycket fram emot, men för den som inte har något inplanerat kommer nu ett gäng helgtips. Trevlig helg!

Veckans drop: Acne Studios

Acne har det senaste året släppt minikollektioner med emoji-prints och annat som är lite mer lättsamt än märkets ordinarie kollektioner. I veckan annonserade man ett nytt släpp som ska hylla det amerikanska diner-kulturen med tecknade prints som för tankarna till konstnären Edward Hopper. Kollektionen består bland annat av sweatshirts, skjortor, kepsar, nyckelringar i plexiglas och minikollektionens självklara höjdpunkt: rullskridskor.

Veckans butiksöppning: Ace & Tate

En av de roligaste butiksnyheterna det senaste året tycker jag är holländska Ace & Tate som på kort tid etablerat sig i Stockholm med snygga glasögon till ett vettigt pris. I veckan öppnade man sin andra butik på Skånegatan på Södermalm. Tanken är att butiken inte bara ska vara ett hem för märkets egna solglasögon utan även fungera som ett kreativt space där andra kreatörer bjuds in till butiken. Först ut är designern Ida Klamborn och streetwear-märket Official Gallery.

Veckans drop del II: Our Legacy

Our Legacys Splash-kollektioner har hängt med ett tag nu, denna gång kallar man det helt enkelt ”pre-spring 2018” och den något kryptiska beskrivningen av kollektionen betonar vikten av att vara sig själv, även som ett fan av någon annan. För den som likt mig och många andra är ett fan av Our Legacy så ser det ut att bli en grungeig vår, kollektionen består av mohairtröjor, vida manchesterkostymer och en jordig färgskala. Kollektionen finns i butik och på märkets hemsida nu.

Veckans singel: Miguel – Told you so

Efter en Pussy Riot-cover och ett förvånansvärt uselt singelsläpp (Shockandawe) är Miguel tillbaka i fin form på singeln Told you so som släpptes idag. Om du tycker Miguels r’n’b är lite väl insmord så släppte både dvsn och Majid Jordan nya utmärkta album förra veckan som värmer upp sms-tummar och sovrum några grader i vinter.

Veckans drop del III: North Face

North Face är dubbelt aktuella. Dels firar deras ikoniska pufferjacka Nuptse 25 år, dels lanserar man en kollektion tillsammans med Vans. Nuptse-puffern är en modern klassiker som verkar skära genom alla lager: från bergsklättrare till rappare. Supreme-samarbeten, textrader av Biggie Smalls och som en självklar del av dagens brittiska grime-scen är den funktionella jackan ett ypperligt exempel på hur smarta funktionsplagg fortsätter att influera streetwear-modet. Jackan kommer nu i en jubileumsversion och kostar från 2 199 kr.

Veckans coffee table-bok: COS

En stor del av modekedjan COS framgångsrecept har varit samarbeten med konstnärer, arkitekter och kreatörer som har gett märket en air av kultiverad coolhet i allt från sina basplagg till butikernas inredning. I höst har man samarbetat med Usha Doshi som är lärare på anrika Royal College of Art och tillsammans tagit fram en damkollektion, och en limiterad coffee table-bok. Köp den och någon av märkets fina polotröjor i yak-ull för att framstå som en smula mer världsvan i vinter.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-03 15:11