Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Helgtips!

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-10-20 14:49  |  Lästid: 3 minuter

Helgen är här! Helgtipsen är här! Denna vecka handlar det om håriga mockasneakers, luddiga polotröjor och elektronisk soul. Trevlig helg! 

Veckans sneakers

Tyler, The Creator har inte bara släppt ett av årets absolut bästa album, inom kort släpper han också sin egen kollektion för Converse. Efter att tidigare i somras ha inlett ett samarbete som bland annat resulterat i rapparens egna tolkning av märkets klassiska One Star-sko så utvidgas nu Golf le Fleur-kollektionen till att innefatta en klädkollektion – och ett par helt nya sneakers framtagna av Tyler. Den håriga mockaskon kommer i tre härliga höstfärger och pryds av en en egenritad logga som (naturligtvis) för tankarna till Tylers Flower Boy-album. Kollektionen släpps den 2/11 och skorna kostar 1000 kr. Under tiden som ni väntar på skorna så kan ni kolla in när västkustrapparen framför en av årets bästa låtar hos Jimmy Fallon:

https://www.youtube.com/watch?v=m4UgO8K64j0

Veckans hösttröja

Ett av mina svenska favoritmärken är Sefr Sefr från Malmö som alltid gör enkla plagg med fina detaljer i gränslandet mellan Our Legacy och mer basbetonade märken. Märket började som en second hand-butik med märken som Dries Van Noten och Maison Margiela, men började förra året släppa sina egna kläder till mångas förtjusning. Coolast denna säsong tycker jag är den luddiga, gula polotröjan – men hela kollektionen är väldigt prisvärd och genomarbetad.

Veckans låt: Everything Is Recorded – Show Love

Richard Russell är Everything Is Recorded, ett namn som du kanske inte känner igen trots att han är en av musikvärldens mest inflytelserika personer de senaste åren. Med sitt skivbolag XL Recordings har han gett legendarer som Gil Scott-Heron och Bobby Womack hyllade omstarter på ålderns höst, samarbetat med Jamie XX och Damon Albarn – och i förbifarten släppt några rekordkrossande plattor med Adele.

För någon vecka sedan var han i Stockholm för att spela skivor på Riche – och i början av nästa år kommer han med en fullängdare där han låter artister som Sampha, Syd, Giggs och Kamasi Washington spela elektroniskt färgad soul i världsklass. Show Love som Richard Russell gjort tillsammans med två av musikvärldens absolut största begåvningar just nu är allt du behöver den här helgen.

Veckans korthållare

Eventuellt är detta en kategori som inte är allt för återkommande, men nog är denna korthållare från Dries Van Noten allt man vill ha i en korthållare?

Veckans retro-Youtube

Nu i veckan släpps en box som ska sammanfatta år 1977 för The Jam, ett år som inleddes utan skivkontrakt och avslutades som ett av Englands största punkband. The Jam var inte bara ett av världens bästa band, stildiktatorn Paul Weller piskade sina bandmedlemmar till att även vara ett av de snyggaste. Videon nedan visar upp bandet precis i början av sin karriär, då en 19-årig (!) Paul Weller sjunger bandets klassiska debutsingel med energi nog att lysa upp Londons Carnaby Street för evigt.

Veckans mixtape

…och inatt kom även Super Slimey, ett överraskningsprojekt från giganterna Young Thug och Future. Jag har ännu inte hört en ton från mixtapet, men oddsen på att det låter lika sinnesutvidgande som vanligt är låga.

 

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-20 14:51