Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Hajpade Polar Skate samarbetar med Trés Bien och Converse

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-08-15 16:58  |  Lästid: 2 minuter

För oss som aldrig var häftiga nog att börja skejta i tonåren är de senaste årens skejtrend inom modevärlden en smula frustrerande. Skejtare och deras stil är visserligen en av de där referenserna som modevärlden ständigt återkommer till, men de senaste åren har det varit allt svårare att undvika Thrasher-hoodies, tjocksulade Vans och nyckelkedjor vid midjan.

Som icke-skejtare blir detta en smula problematiskt. Jag har inga invändningar mot att sno attribut från andra, tuffare personer ur historien, men skejtvärldens koder och ritualer är jag (och 95 procent av alla som bär Thrasher-hoodies) totalt ovetande om. Det känns helt enkelt lite skämmigt att appropriera skejtiga plagg när jag vet att mitt korsband skulle hukar av bara tanken på att ställa sig på en bräda.

Svenska Polar Skate väcker därför om och om igen känslor av skräckblandad förtjusning hos mig. Pontus Alvs märke gör väldigt fina kläder där nästan vartenda plagg väcker köplusten hos modemedvetna killar och tjejer världen runt. De senaste veckorna har man gjort inte mindre än två hyllade samarbeten, dels med Converse och med svenska superbutiken Trés Bien.

Samarbetet med Converse består av en elegant mocka-variant på skojättens klassiska Jack Purcell, tillsammans med luvtröjor, shorts och t-shirts. Kollektionen tillsammans med Trés Bien är lite större och består av en 70- och 90-talshybrid med randiga t-shirtar, trackpants med revärer och jackor i sammetsimitation. Inget revolutionerande, men ett bevis på hur Polar Skate har lyckats hitta en form där man inte ligger i absolut framkant, men alltid gör saker lite, lite bättre än de flesta andra hajpade märken – och ofta till ett betydligt bättre pris.

Samarbetena med Converse och Trés Bien finns på Polars hemsida och hos Trés Bien

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-15 17:01