Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Haim kommer till Sverige

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-02-22 12:10  |  Lästid: 2 minuter

Häromveckan kom nyheten om att systrarna Haim besöker Sverige på sin stora världsturné. En välkommen nyhet då bandet har gjort sig kända för sina muskliga liveshower då deras softrock och poppiga r’n’b förvandlas till en explosion av trumdueller och så kallade bass faces.

Systertrion började spela ihop redan som barn som Rockinhaim tillsammans med föräldrarna Donna och Mordechai. Genombrottet kom för fem år sedan med den enormt hyllade powerpopen på debutalbumet Days are gone. Under förra året släppte man nytt album, och flera videos som har regisserats av mästerregissören Paul Thomas Anderson. Nu senast en gåshudsframkallande liveversion av den avslutande Night so long från det senaste albumet Something to tell you.


Haim kommer till Annexet den 20 juni, biljetter släpps imorgon den 23 februari kl. 10.00 på luger.se.

Varför ska man bry sig?

Vilka: Systertrion Haim (Este, Danielle och Alana) slog igenom stort med debutskivan Days are gone 2013, och i somras kom hyllade uppföljaren Something to tell you

Kända för: Världens just nu mest utsökt coola rockband. 


Låter som: Fleetwood Macs Tango in the night korsat med Donna Lewis 90's-hit I love you always forever

Vem gillar det här: Haim skär som en varm kniv genom målgruppssmör: gubbar som längtar efter rock och kids som hatar gubbar som längtar efter rock gillar Haim exakt lika mycket. 

Därför ska du bry dig: Bandets senaste skiva var en av årets bästa, och live är bandet på en egen nivå. 

Så kommer det bli: Det är svårt att tänka sig en bättre start på sommaren än Haims popraketer till låtar. Hade det inte varit för Annexets deppiga lokaler så hade förväntningarna varit lika höga som Stevie Nicks och Mick Fleetwood på 80-talet. 


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-02-22 13:55