Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Frank Ocean släpper skiva – och hintar om nytt album

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-11-28 16:29  |  Lästid: 2 minuter

Den fåordige Frank Ocean har de senaste dagarna (med sina egna mått) varit ovanligt aktiv. I fredags släppte han i samband med Roms sista dagar-högtiden Black Friday en hoodtröja prydd av en logotyp från ett logistikföretag. Aningen mer intressant är att soulstjärnan i dagarna släppte skivan Endless – som tidigare bara funnits tillgänglig att streama på Apple Music – på vinyl, CD, DVD och VHS.

Men, det som verkligen får snålvattnet att rinna på Frank-fans är sångarens kryptiska (de tenderar att vara det) Tumblr-inlägg där han antyder att han har en skiva färdiginspelad, som han bara inte släppt ännu. Från en intervju han ännu inte gjort.

Christopher Breaux, som är sångarens egentliga namn, fyllde nyligen trettio år och har för fem år sedan lovat att ha släppt fem album innan sin 30-årsdag. Om vi ska tro hans märkliga Tumblr-meddelande så kanske det således inte dröjer länge innan nästa album.

Varför ska man bry sig?

Vem: Soulsångaren och popgeniet Frank Ocean har de senaste åren blivit en av världens största och mest enigmatiska artister. 

Känd för: Framför allt för de två studioalbumen Channel Orange och Blonde, men även för mixtapet Nostalgia, Ultra och videoalbumet Endless

Vem gillar det här: Alla verkar det som, eller så låtsas man för att inte känna sig utanför. 

Därför ska du bry dig: Frank Ocean är på många sätt musikvärldens mest intressanta person just nu, och kommer få världens uppmärksamhet vad han än gör även de kommande åren. 

Så kommer det bli: Väldigt bra och kraftigt försenat är en kvalificerad gissning. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-28 16:30