Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Fem färgglada jeansjackor

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-17 19:19  |  Lästid: 2 minuter

 

Även om herrmodet utvecklas i en någorlunda snabb takt så är ändå mode för killar ofta väldigt konservativt och nedtyngt av regelverk. Förståsigpåare menar att man bara får bära vissa skor och färger efter vissa klockslag, inga smycken förutom klockor – och allra helst ska det tas på så stort allvar att man hela tiden är rädd för att göra bort sig.

Herrmodet består därför av ganska få plagg, varför man istället får satsa på att variera sina val inom ganska begränsade ramar. Ett tips kan därför vara att köpa ett klassiskt plagg, men att våga pröva det i en oväntad färg eller ett annorlunda mönster.

Nedan har jag valt ut en klassisk jeansjacka som är ett av de plagg som alla bör äga minst en, men som i vår kan göras lite roligare genom att välja en annan färg än denimblå eller svart. Flera märken har släppt varianter i rosa nyanser, samtidigt som en vit ger mod-vibbar, och en grön ger ett subtil men ändå oväntat intryck. Inspireras av Paul Weller, en av världens bäst klädda män genom tiderna, som ofta bar kulörta jeansjackor som sångare i The Jam och The Style Council.

Från vänster: CMMN SWDN, Ganryu, Reclaimed Vintage

Från vänster: Levi’s Orange Tab, ASOS.

Alla produkter är valda av Café. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-17 19:32