Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Eytys åker till Magaluf

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-04-20 18:28  |  Lästid: 2 minuter

 

Att svenska Eytys har nått så stora framgångar på kort tid är kanske imponerande, men knappast överraskande. Det slående med det svenska sneakerföretaget är hur man har lyckats bygga upp en hel värld runt vad som egentligen är (förhållandevis) enkla tygskor. Man har på ett väldigt effektivt sätt konstant lyckats ligga i framkant, och hela tiden samarbeta med rätt personer som Yung Lean eller fotografen Kristin-Lee Moolman (häromåret lyckades man till och med göra Michael Madsen till en modeikon).

Nu släpper märket en fotobok där nämnda sydafrikanska fotografen Kristin-Lee Moolman och stylisten IB Kamara från Sierra Leone har åkt till den ökända partyorten Magaluf för att fotografera en grupp klubbkids från London. Inspirationen ska ha hämtats från 90-talets ”värstingresor” då Sveriges regering skickade unga kriminella på båtresor istället för att låsas in på institutioner, ett udda initiativ som du kan lära dig mer om i ett P3 Dokumentär-avsnitt här. Boken, som passande nog heter just Magaluf!, trycks i Göteborg och kommer i 800 exemplar.

Kan du inte få nog av bokens fotografer så kan du besöka CFHILL i Stockholm fram till den 12 maj där Eytys Max Schiller har valt ut verk från konstnärernas respektive kameror. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-04-21 12:26