Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Detta får du inte missa i juni

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-05-30 17:02  |  Lästid: 2 minuter

Sommaren är här, och ännu bättre än det makalösa vädret de senaste veckorna är juni månads utbud av popkultur. Kanye West sitter i Wyoming med avstängd telefon (något vi bör tacka alla högre makter för) och pumpar ut skivor åt sig själv och andra, Pusha T och Drake bråkar vidare och någonstans däremellan ska årets svenska skiva släppas också. Här är juni månads höjdpunkter:

Kanye West
(enmanscirkus, album 1 juni)
2000-talets största artist har gjort det mesta för att försöka sabotera upplevelsen av hans två nya album – men ännu hårdare jobb på Twitter krävs sannolikt för att inte sommaren 2018 ska domineras av hans kroniskt geniala skivsläpp.

serpentwithfeet – soil
(album, 8 juni)
Om du bara ska lyssna på en gospelartist i år med en septumpiercing stor som ett dasslock och ordet ”suicide” tatuerat i pannan så vore det dumt att inte välja serpentwithfeets mörkt svajande soul.

Lily Allen – No shame
(album, 8 juni)
Om du vill ha din London-fix blandad med lika delar politik som cockney-slang – men får ont i huvudet av grime – finns det bara en lösning i vår: Lily Allens sötsura pangpop.

Melody’s Echo Chamber – Bon voyage
(album, 15 juni)
Franska psykproffset Melody Prochet är tillbaka med hyllad drömpop. Utkastad är Tame Impalas Kevin Parkers och hans soldränkta produktion, denna gång är skivan i stället inspelad i – Solna.

Leon Vynehall – Nothing is still
(album, 15 juni)
Brittisk houseproducent gör disco skräddarsydd för ögonblicket då solen går upp igen efter en kort tupplur. Stråkar spunna av silke, lena trummor och suckande soulsamplingar är ingredienserna i soundtracket till alla dina för- och efterfester i juli.

Lykke Li – so sad so sexy
(album, 8 juni)
Ingen av Sveriges musikexporter har samma mörkt gnistrande karisma som Lykke Li. På so sad so sexy gör hon iskall rymd-r’n’b med samma varmt bultande hjärta som tidigare.

Haim
(spelning, 20 juni)
Rockens tuffaste trio kommer till Sverige. Räkna med trumdueller, vinden i håret-powerpop – och oväntat mycket Shania Twain-vibbar.

Kamasi Washington – Heaven and earth
(album, 22 juni)
Jazz för människor som inte lyssnar på jazz, men vars hipphetsbehov och legitimering av Miles Davis-namedropping kräver att man doppar tårna då och då. Kamasi Washingtons musik är av vulkanisk kraft, och är ett måste på Way Out West.

Beyoncé & Jay-Z
(spelning, 25 juni)
Världens i särklass mest populära människa (och hennes man) intar Stockholm. Bör bli en intressant blandning av Beyoncés osannolikt tajta showande – och Jay-Z:s numera lågmälda boom bap om hur man mest effektivt gör bostadskarriär. Släng in ett gäng otrohetsalluderingar så finns förutsättningar för en mångsidig show inför 50 000 åskådare.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar