Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Detta får du inte missa i april

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-04-03 15:18  |  Lästid: 2 minuter

April är en av årets bästa popmånader, det är sedan gammalt. När inte The Jesus & Mary Chain och Håkan besjunger aprilhimlar är Princes spaning om snömängden som faller under månaden en fråga vi lär få anledning att återkomma till. Jag har samlat ihop några av månadens måsten på popkulturfronten nedan.

Dvsn
(spelning, 4 april)
Dvsn är duon som tonsätter vgd-sms skickade kvart i stängning. Spelningen på Debaser är utsåld, inte konstigt med tanke på att duon gjort de senaste årens absolut svettigaste sängkammarsoul.

Cardi B – Invasion of privacy
(album, 6 april)
Årets mest emotsedda album? Med en karismakvot av historisk nivå omdefinierar hon den amerikanska drömmen i överljudsfart. Videon där hon vibbar till sin sin egen låt är det bästa som har hänt i år.

Unknown Mortal Orchestra – Sex & food
(album, 6 april)
Med tanke på att det förra albumet (som hyllades till skyarna) var en psykedelisk funkresa genom frontmannen Ruban Nielsons polyamorösa äktenskap, är det svårt att inte bli lika delar orolig som nyfiken med tanke på det nya albumets titel. Förstasingeln American guilt var smått obegripligt usel, men efterföljande Not in love we’re just high och Everyone acts crazy nowadays aspirerar båda på årets hittills bästa låt.

Daniel Avery – Song for alpha
(album, 6 april)
En av de senaste årens mest hyllade dansmusikmakare släpper ny fullängdare som fångar dansgolvets stängda ögon snarare än uppsträckta händer.

Jimmie
(bio, 13 april)

Jesper Ganslandts comeback har redan på förhandsvisningarna väckt mycket upp- märksamhet med skildringen av ett Sverige på flykt. Whitewashing-anklagelser har duggat lika tätt som fem-plus-recensioner.

Giggs
(spelning, 17 april)
Peckham-rappare som får Stormzys och Skeptas tracksuits att förvandlas till välstrukna skoluniformer kommer till Stockholm.

Record Store Day
(påhittad högtid, 21 april)
Säga vad man vill om Record Store Day- fenomenet, men hur många dagar om året gör att man får ta del av gubb-ambient med läsglasögon som samarbetet mellan Brian Eno och My Bloody Valentine-mannen Kevin Shields? Eller varför inte årets hippaste jazzhouse från Kaytranada och Robert Glasper?

The handmaid’s tale
(säsong 2, 25 april)
Ny säsong, nytt krönikematerial för kulturjournalister att göra möjligen något småtrötta paralleller till Trumps USA, rakt över disk.

Ravyn Lenae
(spelning, 27 april)
19-åriga Ravyn Lenae jämförs med Erykah Badu, Solange och Kelis. Se spelningen om inte annat för skrytmöjligheter i den långa kön till hennes (i skrivande stund inte klara men ändå ga-ran-terade) Way Out West-spelning.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-03 15:27